Κωπηλασία: Χρυσές Νεάνιδες στο διπλό σκιφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος οι Νατσιούλα και Φράγκου!

Η Στυλιανή Νατσιούλα και Ευαγγελία Φράγκου πήραν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, Εφήβων - Νεανίδων, που διεξάγεται στο Μόναχο! Χάλκινο μετάλλιο και για την Ελληνική τετράκωπο (Βακοπούλου, Μακρυγιάννη, Παπατέρπου, Χαραλαμπίδου) !

Με βαρύτερες τις αποσκεύες τους, κατά ένα ...χρυσό μετάλλιο, επιστρέφουν οι Στυλιανή Νατσιούλα και Ευαγγελία Φράγκου, από το Μόναχο, αφού κατέλαβαν την πρώτη θέση στο διπλό σκιφ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων, που φιλοξενήθηκε εκεί.

Μετά από μάχη με Λευκορωσία και Σλοβενία στο πρώτο μισό της κούρσας (όπου η διαφορά ήταν στο δευτερόλεπτο) το ρυθμό που έδωσε το Ελληνικό πλήρωμα δεν μπόρεσαν ν’ ακολουθήσουν οι αντίπαλοι του.

Έτσι τερμάτισε εύκολα πρώτο σε χρόνο 7:25.96, με την Σλοβενία να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (7:31.87) και την Λευκορωσία την τρίτη (7:35.08).

Δεν ήταν όμως η μόνη επιτυχία για την Ελληνική αποστολή στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας αφού, νωρίτερα, την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η τετράκωπος με τις Ευαγγελία Βακοπουλου-Λεμόνια Μακρυγιαννη-Παρθένα Παπατερπου-Ελένη Χαραλαμπιδου.

Τερμάτισαν με χρόνο 7:26.11, πίσω μόνο από Ρουμάνες κι Ιταλίδες.

Από εκεί και πέρα ακόμα τρία ελληνικά πληρώματα τερμάτισαν πέμπτα:
- οι Στράτος Τριανταφύλλου και Ανδρέας Αθανασιάδης - Καούδης με χρόνο 6:58.04 στο διπλό σκιφ εφήβων.

- στον τελικό του σκιφ η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη με 8:29.23
- στον τελικό των εφήβων και ο Ιάσωνας Εξαρχος που έκανε χρόνο 7:37.90.

Στον β’ τελικό στην δίκωπο οι Μπουρνούτος και Βελλίδης τερμάτισαν στην 2η θέση με χρόνο 7:31.14.

Στον β’ τελικό η τετράκωπος των εφήβων αποτελούμενοι από τους Σπύρο Γεωργίου, Γιώργο Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Αδαμ και Ανδρέα Καρέτσο, τερμάτισε στην τέταρτη θέση με χρόνο 6:49.20.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα