Χάντμπολ: ΑΕΚ και Ολυμπιακός διεκδικούν τον τίτλο

Ύστερα από διακοπή ενός μήνα, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά και το φάιναλ φορ του Κυπέλλου, η Α1 χάντμπολ των ανδρών μπαίνει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της, καθώς αρχίζει (6/5, 19:15) στη Χαλκίδα η σειρά των τελικών ανάμεσα στην -κάτοχο του τίτλου- ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης», ύστερα από πρόταση της ΔΕΠ/ΟΧΕ για κοινή έδρα των τελικών σε ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών για την καλύτερη προβολή του αθλήματος, την οποία αποδέχθηκαν οι δύο φιναλίστ.

Η ΑΕΚ είναι γηπεδούχος στον πρώτο τελικό, στη σύσκεψη ασφαλείας του οποίου αποφασίστηκε ότι δεν θα υπάρχουν στο γήπεδο φίλαθλοι του Ολυμπιακού, την ώρα που έχει εκδοθεί απαγορευτικό οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης οπαδών σε ό,τι αφορά την φιλοξενούμενη ομάδα με απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, μετά από σχετικό αίτημα της ΔΕΑΒ και εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας. Η Ένωση θα εκδώσει 1.000 εισιτήρια συν τα διαρκείας, με τη χωρητικότητα του κλειστού της Κανήθου να είναι στο 100%, ήτοι 1.200 θέσεις, ενώ η ΟΧΕ θα προμηθευτεί 20 προσκλήσεις για τις δικές της ανάγκες.

Οι δύο ομάδες θα «μονομαχήσουν» για την κατάκτηση του τροπαίου, προκειμένου να «κλείσουν» με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Η ΑΕΚ των τεσσάρων πρωταθλημάτων θέλει να διατηρήσει το «στέμμα» που κατέκτησε πέρυσι, για να «κλείσει» με ένα τίτλο τη σεζόν που ακολούθησε τη χρονιά του «τρεμπλ». Φέτος η Ένωση πήρε πολύτιμες εμπειρίες από τη συμμετοχή της στους ομίλους του European League, ωστόσο, αν και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου, γνώρισε ήττα-σοκ από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα να χαθεί ο πρώτος στόχος της χρονιάς. Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια καλείται να... ανασυνταχθεί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, το οποίο θα «γλυκάνει» την... πίκρα για την απώλεια του Κυπέλλου. Ο «Δικέφαλος» είναι το θεωρητικό φαβορί κόντρα στους «ερυθρολεύκους», καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στις δύο φάσεις του πρωταθλήματος, ενώ επικράτησε των «ερυθρολεύκων» και στο ντέρμπι για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου, ωστόσο καλείται να το αποδείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα παραταχθούν (τουλάχιστον) στον πρώτο τελικό χωρίς τον Πάτρικ Λέμος, καθώς ο Βραζιλιάνος πλέι μέικερ αποβλήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου και κρατήθηκε το δελτίο του.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή ολοκληρώνει με τη συμμετοχή στους τελικούς του πρωταθλήματος, τη χρονιά της επιστροφής του στην Α1 (σ.σ. η ομάδα αποσύρθηκε από το περυσινό πρωτάθλημα στις αρχές Απριλίου). Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να πανηγυρίσουν το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους μετά από αυτά του 2018 και του 2019, ωστόσο, για να τα καταφέρουν, καλούνται να παρουσιάσουν ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με το πρόσφατο ματς Κυπέλλου. Η ομάδα του Γιώργου Καρασαββίδη ηττήθηκε 28-24 στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, ωστόσο τώρα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να... διαγράψουν αυτό το αποτέλεσμα από τη μνήμη τους και να επικεντρωθούν στους αγώνες που έρχονται, καθώς η σειρά με την ΑΕΚ αρχίζει από το 0-0.

Οι δύο ομάδες ήταν τα φαβορί για την πρόκριση στους τελικούς, βάσει της εικόνας που παρουσίασαν στο φετινό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ κατετάγη πρώτη στον 1ο όμιλο της Α΄ φάσης με δέκα νίκες και δύο ισοπαλίες σε 12 αγώνες, ενώ ακολούθησε ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή με εννέα νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα, μολονότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -4 βαθμούς, εξαιτίας της αποχώρησής του από την περυσινή σεζόν. Αμφότερες πήραν το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ της Β΄ φάσης (θέσεις 1-8), όπου κατέκτησαν τις πρώτες δύο θέσεις στην κατάταξη και τη δυνατότητα να συνεχίσουν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ κατετάγη πρώτη στη βαθμολογία με ακόμη οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (σ.σ. οι ομάδες μετέφεραν στα πλέι οφ τα αποτελέσματα με τις ομάδες, τις οποίες είχαν αντιμετωπίσει στην Α΄ φάση), ενώ ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή είχε επτά νίκες και μια ήττα σε οκτώ αγώνες στη Β΄ φάση, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχίας του κόντρα στον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική, με την οποία «κλείδωσε» τη δεύτερη θέση της κατάταξης και το «εισιτήριο» για τους τελικούς.

Η... αυλαία των αναμετρήσεων ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 άνοιξε στις 16 Οκτωβρίου, όταν οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 18-18 στο «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, ενώ και η αναμέτρηση του β΄ γύρου στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ στις 15 Δεκεμβρίου έληξε χωρίς νικητή (26-26).

Το πρόγραμμα των τελικών στην Α1 χάντμπολ των ανδρών (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3) έχει ως εξής:


1oς τελικός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5

Χαλκίδας 19:15 ΑΕΚ-Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή (Νάσκος-Χαρίτσος) --ΕΡΤ3--


2ος τελικός

ΤΡΙΤΗ 10/5

Χαλκίδας 19:15 Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή-ΑΕΚ

3ος τελικός

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/5

Χαλκίδας 20:00 ΑΕΚ-Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή

4ος τελικός (αν χρειαστεί)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5

Χαλκίδας Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή-ΑΕΚ

5ος τελικός (αν χρειαστεί)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5

Χαλκίδας ΑΕΚ-Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα