Ξιφασκία: Ελληνικό «1-2» με Γεωργιάδου και Γκουντούρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης στην Τασκένδη!

Η Δέσποινα Γεωργιάδου επικράτησε της Δώρας Γκουντούρα στον, αμιγώς, Ελληνικό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου σπάθης στην Τασκένδη παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο!

Θριαμβευτικά εξελίχθηκε στο ατομικό το Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης στην Τασκένδη για την ελληνική ξιφασκία και προσωπικά για την Δέσποινα Γεωργιάδου!

Η Eλληνίδα ξιφομάχος ήταν η νικήτρια στο τελικό της πρωτεύουσας του Ουζμπεκιστάν όπου πλαισιώθηκε από τη Δώρα Γκουντούρα!

H Γεωργιάδου επιβλήθηκε στον, αμιγώς ελληνικό, τελικό, 15-10 ανεβαίνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με την συμπατριώτισσα της στο δεύτερο!

Νωρίτερα, η Γεωργιάδου (ΠΑΟ) είχε νικήσει την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα με 15-11 ενώ η Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) είχε επικρατήσει επί της Αμερικανίδας Ελίζαμπεθ Ταρτακόφσκι με 15-5.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά το 1-2 στο εμβληματικό γκραν πρι της Ορλεάνης το 2021 που οι δύο Ελληνίδες συναντήθηκαν στον τελικό (όταν και πάλι η Γεωργιάδου είχε νικήσει, με 15-14, τότε) δείχνοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνουν στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού τον επόμενο χρόνο.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα