Ξιφασκία: Στην 8αδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Mιλάνου η Εθνική σπάθης!

Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού προκρίθηκε, στο Mιλάνο, η Εθνική σπάθης αποτελούμενη από τις Γεωργιάδου, Γκουντούρα, Μπένου και Παΐζη  

Μετά το ατομικό έτοιμη για διάκριση και στο oμαδικό η Eλληνική ξιφασκία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μιλάνου

Έχοντας στην σύνθεση της τη 2η και τη την 3η παγκόσμια πρωταθλήτρια σπάθης (Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα, αντίστοιχα) η η Εθνική μας ομάδα κεφαλαιοποίησε την παρουσία τους για να βρεθεί για πρώτη φορά στα χρονικά στην 8αδα του θεσμού και την Κυριακή (30/07) θα διεκδικήσει το παρθενικό της μετάλλιο!

Η Εθνική, που εκτός από τη Γεωργιάδου και τη Γκουντούρα έχει και τις Μαρίνα Παΐζη και Κλαίρη Μπένου, στην σύνθεση της, ξεκίνησε με εύκολη νίκη επί της Βραζιλίας με 45-19 στη φάση των «32».

Στις «16» κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Ισπανία όπου η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη, αλλά τελικά Γκουντούρα και Γεωργιάδου ήταν καθοριστικές στο τέλος και έδωσαν τη νίκη στην Ελλάδα με 45-44.

Στα προημιτελικά, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στις 11:30 της Κυριακής την κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Ουγγαρία.

Σε περίπτωση νίκης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη νικήτρια από το ζευγάρι Αζερμπαϊτζάν – Νότια Κορέα.

Τα ζευγάρια των άλλων δύο προημιτελικών είναι Γαλλία–Ιαπωνία και ΗΠΑ–Ουκρανία, με την Ουκρανή Όλγα Καρλάν ν' αγωνίζεται, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία, λόγω της κατακραυγής για την ακύρωση της, (μετά την άρνηση της να χαιρετίσει Ρωσίδα αντίπαλο), την επανέφερε...


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα