«Κακός χαμός» μεταξύ Δήμα-Γαλιατσάτου στο Μπουένος Άιρες

Απίστευτο επεισόδιο στην εθνική ομάδα άρσης βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνων Νέων, που διεξάγονται στο Μπουένος Άιρες.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης απασχόλησε η εθνική ομάδα άρσης βαρών, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, που διεξάγονται στο Μπουένος Άιρες, με τον Δήμα να προσπαθεί να συγκρατήσει τον αθλητή Γεράσιμο Γαλιατσάτο.

Ο αθλητής κατέβηκε έξαλλος από το πλατό, ο Δήμας προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά αυτός τον απέφυγε και ανέβηκε στην εξέδρα, όπου βρισκόταν ο προπονητής του Νίκος(απλή συνωνυμία)

Ο Γεράσιμος σήκωσε τα 150 κιλά στο αρασέ, όμως ενώ οι τρεις κριτές θεώρησαν έγκυρη την προσπάθειά του, ακυρώθηκε από τον ζουρί της παγκόσμιας ομοσπονδίας και έτσι δεν είχε την δυνατότητα συμμετοχής στο ζετέ.

Μία τέτοια παρέμβαση από το ζουρί τη στιγμή που ομόφωνα οι τρεις κριτές δίνουν έγκυρη την προσπάθεια ενός αθλητή είναι εξαιρετικά σπάνια.

Με τα 150 κιλά ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος θα κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο, αλλά κατόπιν αυτής της εξέλιξης αποκλείστηκε.

Την απόφαση να ξεκινήσει από τα 150 κιλά και όχι από λιγότερα κάτι που θα τον έβαζε μέσα στα μετάλλια, την πήρε ο εθνικός προπονητής Οδυσσέας Δήμας.

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του του προπονητή του, Νίκου Γαλιατσάτου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το τέλος του αγώνα: «Γεράσιμε δυστυχώς το παιχνίδι ήταν στημένο, μας το κλέψανε το χρυσό. Αποκόμισες εμπειρίες της κ(υ)νωνίας από το τούνελ που μπήκες. Πάμε παρακάτω είσαι πηγή ενέργειας. Τώρα αρχίζεις και οδοστρώνεις».

Για την ιστορία, πρώτος ήταν ο Κριστιάνο Φίκο σηκώνοντας μόλις 145 κιλά στο Αρασέ. Δεύτερος κατετάγη ο Μπαμπάεφ από το Αζερμπαϊτζάν και τρίτος ο Αλοτμάν από την Σαουδική Αραβία.

Το όλο θέμα έχει απασχολήσει τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες στο εξωτερικό. Μάλιστα, μη γνωρίζοντας οι δημοσιογράφοι, σε κάποιες ιστοσελίδες αναφέρουν -τον αθλητή και τον προπονητή του- ως πατέρα και γιο, ενώ πρόκειται για απλή συνωνυμία. Δείτε μερικά από τα δημοσιεύματα:


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα