Αφήστε τα παιδιά να μπουν στα γήπεδα

Τα παιδιά που βρέθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Άρης για την Α1 μπάσκετ, έκαναν το δικό τους ξεχωριστό, μαγικό ρεβεγιόν.

Περίπου εννέα ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, οι φίλοι και οι φίλες του Ολυμπιακού είδαν τον…δικό τους Ολυμπιακό Άγιο Βασίλη να τους επισκέπτεται και το ΣΕΦ πλημμύρισε χαρά, χαμόγελα, αισιοδοξία και ελπίδα. Δικαιολογημένα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος της αναμέτρησης στάθηκε στην ατμόσφαιρα και του αξίζουν συγχαρητήρια που μίλησε για τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά.

Πολλά μπράβο φυσικά αξίζουν και στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον τρόπο που αντιμετώπισε τα δυο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν για την Α1 μπάσκετ, κόντρα σε Απόλλωνα Πατρών και Άρη. Μπορεί να ήταν παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς αλλά οι γονείς που έκλεισαν θέση στο ΣΕΦ, βλέποντας το χαμόγελο της ευτυχίας ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των παιδιών τους, σίγουρα δεν το μετάνιωσαν.

Όμορφη ατμόσφαιρα, γεμάτο γήπεδο από παιδιά και γονείς που ήθελαν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, ήθελαν να σφίξουν το χέρι του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του. Περίμεναν καρτερικά στο φινάλε, έξω από τα αποδυτήρια για μια φωτογραφία, ένα αυτόγραφο, μια αγκαλιά και μια υπόσχεση πως στο φινάλε της σεζόν ο Ολυμπιακός θα είναι ξανά στην κορυφή. Υπέροχες εικόνες που μπορεί για κάποιους να μην σημαίνουν τίποτα, αλλά μένουν χαραγμένες για πάντα στο μυαλό των πιτσιρικάδων.

Το εντυπωσιακό είναι βέβαια πως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη, τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στο σκορ, κατέβασαν τη διαφορά και έγιναν επικίνδυνοι, όλο το γήπεδο, μικροί και μεγάλοι φώναζαν «Ολυμπιακός, Ολυμπιακός» για αρκετά λεπτά μάλιστα, θέλοντας να εμψυχώσουν τους «ερυθρόλευκους».

Ούτε ένα υβριστικό σύνθημα. Ούτε ένα. Ο κόσμος ήταν εκεί και στήριξε με την ιαχή «Ολυμπιακός, Ολυμπιακός» και εν συνεχεία με το «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό». Ούτε…γαλλικά, ούτε…λατινικά και ούτε «εάν δεν σας…δεν θα φύγετε από εδώ». Απλά και όμορφα, οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν δύναμη και ώθηση σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Άρης είχε επιστρέψει.

Επίσης θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως τη στιγμή που στο β’ ημίχρονοoΝτε Σόουζα πέταξε στο παρκέ τον Λαρεντζάκη και αποβλήθηκε, υπήρξαν αποδοκιμασίες και φωνές αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από τους φίλους του Ολυμπιακού που ήταν στο ΣΕΦ και είχαν…μάτια μόνο για τους δικούς τους παίκτες.

Οι «πιτσιρικάδες» μας έδειξαν τον δρόμο και αυτό που μένει είναι εμείς να τον ακολουθήσουμε.Ελπίδα υπάρχει, εάν ανοίξουμε επιτέλους τα γήπεδα για τα πιτσιρίκια. Γίνουν οι αγωνιστικοί χώροι πιο προσιτοί για τους μικρούς και τους μεγάλους και οι ώρες των αγώνων επιτρέπουν στους γονείς να πηγαίνουν με τα παιδιά τους να δουν την αγαπημένη τους ομάδα ελεύθερα και χωρίς φόβο.

Όσα συνέβησαν την Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο περιθώριο της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Άρη, είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που τ αθέλουν όλα κλειστά για 2-3 μήνες, ζητούν απαγορεύσεις μετακινήσεων και εν συνεχεία διαμαρτύρονται γιατί ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο.

Το μόνο που θα καταφέρουμε με αυτόν τον τρόπο είναι να δημιουργήσουμε μια ακόμη γενιά φιλάθλων του καναπέ. Ανθρώπων που θα βλέπουν την αγαπημένη τους μόνο μέσα από την τηλεόραση, καθισμένοι σε μια καρέκλα, μόνοι τους, χωρίς να μπορούν να ζήσουν από κοντά τη μαγεία που μπορεί να σου προσφέρει το γήπεδο και ο αθλητισμός.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα