Τζούντο: Ο Ολυμπιονίκης Ρινέρ ηττήθηκε μετά από 9 χρόνια!

Ο Γάλλος, δις Ολυμπιονίκης του τζούντο, Τεντί Ρινέρ γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από τις 13 Σεπτεμβρίου 2010!

Μία απίστευτη έκπληξη συνέβη στον τρίτο γύρο του τουρνουά τζούντο, που φιλοξενείται στο Παρίσι. Ο Γάλλος, δις Ολυμπιονίκης, Τεντί Ρινέρ, ο οποίος στοχεύει σ΄ ένα τρίτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι, ηττήθηκε από τον Ιάπωνα, Κοκόρο Καγκεούρα (Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη) με ippon στην παράταση.

Κι εάν η ήττα ενός Ολυμπιονίκη σε ένα τουρνουά, δεν συνιστά είδηση πρώτου μεγέθους, η νίκη του Καγκεούρα, λαμβάνει ιστορικές διαστάσεις, δεδομένου ότι ο Ρινέρ, είχε να χάσει από τις 13 Σεπτεμβρίου 2010! Εκτοτε, ο Γάλλος πρωταθλητής, μετρούσε 154 διαδοχικές νίκες, οι οποίες τον οδήγησαν στον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή 10 φορές!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο τελευταίος -πριν τον Καγκεούρα- πρωταθλητής που νίκησε τον Ρινέρ, ήταν Ιάπωνας και συγκεκριμένα ο Νταϊκι Καμικάβα, στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος και μετά από απόφαση των διαιτητών με το τέλος της παράτασης.

Εφ΄ όσον ο Ρινέρ κατακτήσει το τρίτο του χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, θα γίνει ο -μόλις- δεύτερος τζουντόκα στην Ιστορία που καταφέρνει κάτι ανάλογο, καθώς προηγήθηκε ο Ιάπωνας, Τανταχίρο Νομούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 (Ατλάντα), του 2000 (Σίδνεϊ) και του 2004 στην Αθήνα.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα