Στο Ρίμινι για το Eυρωπαϊκό οι εθνικές κι ο Πετρούνιας!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και οι Εθνικές ομάδες ανδρών κι εφήβων ενόργανης γυναστικής αναχώρησαν για το Ρίμινι, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με στόχο το 7ο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό αναχώρησε, μαζί με τις Εθνικές ενόργανης γυμναστικής, ο Λευτέρης Πετρούνιας για το Ρίμινι.

Στο ιταλικό λιμάνι οι Εθνικές ομάδες ενόργανης γυμναστικής Ανδρών - Εφήβων, θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των κατηγοριών τους από τις 24 έως τις 28 Απριλίου, μία εβδομάδα πριν ακολουθήσει η αντίστοιχη διοργάνωση Γυναικών - Νεανίδων στο ίδιο στάδιο.

Την Εθνική Ανδρών απαρτίζουν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Αλκίνοος Γραικός, Νίκος Ηλιόπουλος, Απόστολος Κανέλλος, Αντώνης Τανταλίδης και Χρήστος Τσιγγελίδης, ενώ στους Εφήβους τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Σεραφείμ Εμινίδης, Βασίλης Προβιάς, Μανώλης Στουπάκης, Φώτης Τσολακίδης, Νίκος Τσούλος.

Τους πρωταθλητές των Εθνικών ομάδων συνοδεύουν οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης, Γιάννης Ζαχαριάδης, οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Θεόδωρος Μπουτάκης, η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς, καθώς και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και υπεύθυνος του αθλήματος της Ενόργανης Γυμναστικής Αβραάμ Σαπρανίδης, ο οποίος θα έχει χρέη αρχηγού της αποστολής.

Το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα περιλαμβάνει το ομαδικό αγώνισμα, το οποίο τόσο στους άνδρες όσο και στους εφήβους θα διεξαχθεί με το σύστημα "5-4-3" (5 αθλητές ανά ομάδα, 4 εκτελέσεις ανά όργανο, οι 3 καλύτερες βαθμολογίες ανά όργανο λαμβάνονται υπόψη).

Επιπλέον, στο Ρίμινι θα δοθεί το τελευταίο ολυμπιακό εισιτήριο για το Παρίσι, μέσα από τον προκριματικό του σύνθετου ατομικού ανδρών, στον οποίο από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν οι Αντώνης Τανταλίδης και Αλκίνοος Γραικός, παρουσιάζοντας προγράμματα και στα έξι όργανα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί αποκλειστικά στους κρίκους, με στόχο να επανέλθει στην κορυφή και να φτάσει στην συγκομιδή-ρεκόρ των επτά ευρωπαϊκών τίτλων στο ίδιο όργανο, στον πρώτο του φετινό αγώνα, που θα είναι παράλληλα ο μοναδικός επίσημος πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα