Απόστολος Χρήστου: «Ήταν μια λύτρωση για μένα»

Για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Ντόχα μίλησε ο Απόστολος Χρήστου

Ο Απόστολος Χρήστου είχε τη δική του…κερκίδα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την οικογένεια του αλλά και φίλους του να βρίσκονται στο αεροδρόμιο να τον αποθεώσουν για το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

Τελικά στην έρημο εσύ βρήκες χαλκό…

«Τα κατάφερα τελικά μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας. Είχα φτάσει κοντά στη κατάκτηση μεταλλίου και στα δυο τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα, οπότε ήταν μια λύτρωση για μένα. Ήταν ο κύριος στόχος μου όλης της καριέρας, όχι μόνο φέτος, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος».

Μπαίνουν στη ζυγαριά οι διακρίσεις που έχεις φέρει;

«Το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παραμένει πολύ ψηλά καθώς είχα σημειώσει σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ, μέσα σε μια πολύ ανταγωνιστική κούρσα. Τώρα δεν βρισκόμουν στην καλύτερή μου κατάσταση αλλά στον τελικό δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό αλλά πώς είναι η κατάσταση όλου του αγώνα. Βρέθηκα σε μια πολύ καλή στιγμή και κατέκτησα το μετάλλιο που βεβαίως είναι πλέον μια πολύ μεγάλη στιγμή στη καριέρα μου».

Ποια είναι τα γενικότερα συμπεράσματα σου από το Παγκόσμιο;

«Χάρηκα με όλα τα παιδιά που ξεπέρασαν τον εαυτό τους, είχαμε πολλές ολυμπιακές προκρίσεις, πολλούς τελικούς, και το μετάλλιο που ήρθε την τρίτη μέρα αποτέλεσε κίνητρο για τα παιδιά να είναι πολύ ανταγωνιστικοί. Φάνηκε ότι ήμασταν μια πολύ καλή αποστολή».

Τι περιλαμβάνει πλέον ο σχεδιασμός;

«Το ευρωπαϊκό δεν θα αποτελέσει στόχο αλλά μια πολύ καλή ευκαιρία να δω τη κατάσταση που θα βρίσκομαι εκείνο το καιρό. Είναι κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα αποτελέσει πολύ καλό τεστ. Στο Παρίσι θέλω να είμαι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα