Δυνατές συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου δρόμου στον Σχινιά

Μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου δρόμου, που πραγματοποιείται αύριο (20/9) για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά εξαιτίας της πανδημίας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου δρόμου θα γίνει αύριο (Κυριακή 20/9) στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, σε μια διαδρομή διαφορετική από αυτή που είχαν συνηθίσει οι αθλητές και αθλήτριες την τελευταία οκταετία.

Συγκεκριμένα η διοργάνωση μεταφέρθηκε από το κέντρο της Αθήνας στον Σχινιά λόγω των πολλών αλλαγών που έφερε φέτος η πανδημία του κορονοϊού στην αγωνιστική δράση. Παρ' όλα αυτά οι πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να κυνηγήσουν καλές επιδόσεις.

Στους άνδρες θέση εκκίνησης θα πάρει και ο περσινός νικητής, Παναγιώτης Καραΐσκος (ΠΓΣ), που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της νίκης και στη φετινή διοργάνωση. Με αξιώσεις θα μπει στον αγώνα και ο Γιώργος Τάσσης (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας), δεύτερος στη διοργάνωση του 2018, αλλά και ο πολύπειρος Χριστόφορος Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων). Θέση στο βάθρο των νικητών θα επιδιώξουν και οι Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισός), Λάμπρος Μαλτέζος (ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας).

Στις γυναίκες η Αναστασία Καρακατσάνη (ΠΓΣ), νικήτρια και στο φετινό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, θα μπει στον αγώνα με στόχο την πρώτη θέση. Με ενδιαφέρον αναμένεται στην απόσταση τόσο η συμμετοχή της Παρασκευής Μανούσου (ΓΣ Κηφισιάς) όσο και των Κατερίνας Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου), Σόνιας Τσεκίνη (ΦΣ Άργους Ορεστικού), όπως και της περσινής νικήτριας Στεφανίας Λεοντιάδου (ΑΟ Δρομέας Αμαρουσίου).

Η εκκίνηση στους άνδρες θα δοθεί στις 7.30 το πρωί και στις γυναίκες στις 7.40 π.μ.

Η διαδρομή του αγώνα θα είναι κυκλική, περιμετρικά τού κυρίως υδάτινου στίβου του κωπηλατοδρομίου, συνολικής απόστασης 4.971 μέτρων ο γύρος και πλήρως ασφαλτοστρωμένη με καλή ποιότητα ασφάλτου. Οι αθλητές και αθλήτριες θα χρειαστεί να διανύσουν τέσσερις στροφές συνολικής απόστασης 19.884 μέτρων και θα καλύψουν επιπλέον 1.213 μέτρα επί της κυκλικής διαδρομής, προκειμένου να συμπληρωθεί η απόσταση των 21.097 μέτρων.

Σημειώνεται ότι, για υγειονομικούς λόγους, το κυλικείο της εγκατάστασης θα παραμείνει κλειστό.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα