Πέθανε η παλιά Βρετανίδα Ολυμπιονίκης, Τζουν Φόουλντς

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε η παλιά Βρετανίδα Ολυμπιονίκης, Τζουν Φόουλντς, με διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 και του 1956.

Στις 6 Νοεμβρίου έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών (3/6/34) η Βρετανίδα Ολυμπιονίκης των σπριντ Τζουν Φόουλντς, με μετάλλια στους Αγώνες του 1952 και του 1956 και αρκετά παγκόσμια ρεκόρ σε αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών.

Η Φόουλντς είχε γεννηθεί στο Λονδίνο και μεγάλωσε με τον παππού και τη γιαγιά της, για τους οποίους πίστευε πως ήταν οι γονείς της. Μόνο όταν απεβίωσε η γιαγιά της, η Φόουλντς ανακάλυψε ότι η «αδερφή» της Έντι, που είχε πεθάνει πριν από τρία χρόνια, ήταν η γυναίκα που τη γέννησε.

Η εκλιπούσα ξεκίνησε τον αθλητισμό σε ηλικία 15 ετών, όταν εντάχθηκε στο λονδρέζικο σύλλογο «Spartan Ladies». Ένα χρόνο αργότερα, το 1950, έδειχνε ήταν στις πιο ανερχόμενες αθλήτριες του κόσμου.

Αρχικά κατάκτησε τον τίτλο στη Βρετανία, ενώ τερμάτισε τρίτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις Βρυξέλλες το ίδιο έτος, για να ακολουθήσουν οι επιτυχίες της στις διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων σε Ελσίνκι και Μελβούρνη.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα