Πέθανε ο παλιός ομοσπονδιακός προπονητής στίβου Μανώλης Μανωλόπουλος

Η οικογένεια του κλασικού αθλητισμού θρηνεί την απώλεια του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού Μανώλη Μανωλόπουλου που απεβίωσε στα 89 του χρόνια.

Ο ελληνικός στίβος θρηνεί την απώλεια του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Μανώλη Μανωλόπουλου, ο οποίος έφυγε σήμερα (8/4) από τη ζωή από φυσικά αίτια σε ηλικία 89 ετών.

Ο Μανώλης Μανωλόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη, όπου έκανε τα πρώτα του αθλητικά βήματα. Ασχολήθηκε με τον στίβο και όπως έλεγε ο ίδιος «στη σφύρα, παρ' όλο που δεν ήμουν μεγάλος σφυροβόλος, έβγαλα πολλούς αθλητές».

Ο Μανωλόπουλος ήταν επί σειρά ετών ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ στις ρίψεις και ανέδειξε πολλούς πρωταθλητές. Μεταξύ των αθλητών και των αθλητριών του ήταν η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου που πήρε τη 12η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, η Αρετή Αµπατζή, ο Χρήστος Πολυχρονίου και άλλοι.

Οι αθλητές του διακρίθηκαν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, κατέρριψαν επίσης σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες πανελλήνια ρεκόρ και ήταν παρόντες σε Ολυμπιακούς, Πανευρωπαϊκούς, Βαλκανικούς Αγώνες και άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Αξίζει να τονιστεί ότι το φεστιβάλ ρίψεων που γίνεται κάθε άνοιξη στην Τρίπολη φέρει το όνομά του προκειμένου να τιμηθεί η προσφορά του.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στους οικείους του.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα