Σάλι-Αν Φρέιζερ-Πράις: Δεύτερη ταχύτερη γυναίκα όλων των εποχών στα 100 μέτρα!

Μία μεγάλη επίδοση πέτυχε το Σάββατο (5/6) στα 100 μέτρα η Τζαμαϊκανή Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις, σε μίτινγκ στο Κίνγκστον, αφού ο χρόνος 10.63 που σημείωσε την κατατάσσει στη δεύτερη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Η δεύτερη γρηγορότερη γυναίκα όλων των εποχών στα 100 μέτρα είναι από σήμερα (5/6) η Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις!

Η 34χρονη Τζαμαϊκανή σπρίντερ συμμετείχε σε μίτινγκ στην πρωτεύουσα της χώρας της, Κίνγκστον, όπου πέτυχε τον εντυπωσιακό χρόνο 10.63 στην «απόσταση της μιας ανάσας». Η συγκεκριμένη επίδοση ανέβασε τη Φρέιζερ-Πράις στη δεύτερη θέση στα χρονικά του αγωνίσματος.

Το ακατάρριπτο εδώ και 33 χρόνια παγκόσμιο ρεκόρ ανήκει στην αείμνηστη Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ, η οποία είχε πετύχει 10.49 το 1988. Την ίδια χρονιά μάλιστα η αδικοχαμένη Αμερικανίδα αθλήτρια είχε σημειώσει άλλες δύο φορές χρόνους κάτω από το σημερινό 10.63 της Φρέιζερ-Πράις, με 10.61 και 10.62!

Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση της Φρέιζερ-Πράις ήταν το 10.70 από το 2012, που συνιστούσε και εθνικό ρεκόρ της Τζαμάικας, το οποίο είχε ισοφαρίσει η Ιλέιν Τόμπσον-Έρα το 2016.

«Όταν η σκληρή δουλειά επιτέλους σε αποζημιώνει!» έγραψε η Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια στα social media μετά τον αγώνα, συμπληρώνοντας: «Τόσα πολλά έχουν επιτευχθεί, ακόμα περισσότερα περιμένουν μπροστά».

Αναμφίβολα η δύο φορές Ολυμπιονίκης και άλλες εννιά παγκόσμια πρωταθλήτρια Φρέιζερ-Πράις έδειξε τις διαθέσεις της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπου θα επιδιώξει να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο σε αυτή την πλούσια συλλογή.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα