«Run Greece»: Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια με πρώτο σταθμό την Αλεξανδρούπολη!

Ο θεσμός του «Run Greece» επανακάμπτει στην αθλητική ζωή των πόλεων της περιφέρειας μετά το 2019 και σηκώνει αυλαία για φέτος στην Αλεξανδρούπολη στις 19 Σεπτεμβρίου.

Χαμόγελα σε χιλιάδες δρομείς σε όλη τη χώρα φέρνει η επιστροφή του «Run Greece» φέτος στη δράση, για πρώτη φορά μετά το 2019.

Ο πρώτος σταθμός της φετινής σειράς αγώνων, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός σε πόλεις της περιφέρειας, είναι η Αλεξανδρούπολη στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και με μεγάλο χορηγό την Ergo είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχθεί τους δρομείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές ειπώθηκαν πολλά ενδιαφέροντα, ενώ αναλύθηκαν και οι τεχνικές λεπτομέρειες του δημοφιλούς αγώνα.

«Χάρη στην επιστήμη επανερχόμαστε και πάλι στις δραστηριότητές μας. Οφείλουμε να τηρούμε τους υγειονομικούς κανόνες για να προστατέψουμε εμάς και τους γύρω μας. Ο στόχος είναι να επανέλθουμε με μια αθλητική διοργάνωση που θα επιτρέψει στους συμπολίτες μας να βρουν τις συνήθειές τους. Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης είναι "τρέχουμε για τη ζωή, την υγεία, το αύριο". Η Περιφέρεια όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια στηρίζει τη διοργάνωση, σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης της άθλησης και παράλληλα της ομορφιάς του τόπου μας», είπε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Αλεξανδρούπολης, Θεόδωρος Βουρδόλης, δήλωσε από την πλευρά του: «Το "Run Greece" αποτελεί αθλητικό θεσμό για τον δήμο μας και σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να στεφθεί με επιτυχία. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά, ωστόσο έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία να στηρίξουμε τη διοργάνωση".

Τη σκυτάλη πήρε έπειτα η εκπρόσωπος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άννα Χωρινού, τονίζοντας: «Το "Run Greece Αλεξανδρούπολη 2021" θα είναι ο πρώτος αγώνας της φετινής διοργάνωσης και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτό, γιατί θα αποτελέσει δείγμα και φάρο εκτέλεσης των διοργανώσεων που θα ακολουθήσουν. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 14 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και ίσως δοθεί η δυνατότητα εγγραφών της τελευταίας στιγμής. Αυτοί που συμμετέχουν στον αγώνα είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν πιστοποιητικό νόσησης».

Ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Χρήστος Χατζηβασιλείου, ανέφερε: «Η ομοσπονδία μας εμπιστεύτηκε την πόλη της Αλεξανδρούπολης, γιατί εδώ υπάρχουν φορείς, σωματεία και άνθρωποι που στηρίζουν όλες τις δράσεις που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος είναι δίπλα στην ομοσπονδία. Όλοι οι προηγούμενοι αγώνες είχαν μεγάλη οργανωτική επιτυχία. Αυτό που συμβαίνει στην Αλεξανδρούπολη, με τη στήριξη και συνεργασία του δήμου, της Περιφέρειας, της Τροχαίας, τη μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών, δεν γίνεται σε καμία άλλη πόλη. Ο αγώνας αυτός θα λειτουργήσει ως "test event" για τις διοργανώσεις που θα ακολουθήσουν. Φέτος επιστρέφουμε με κάποιες αναγκαίες αλλαγές λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ωστόσο θεωρούμε πως ο αγώνας θα έχει την ανάλογη επιτυχία. Θα γίνουν μόνο δύο αγώνες, αυτός των πέντε και των δέκα χιλιομέτρων, ενώ δεν θα υπάρχουν διαδρομές για παιδιά και ΑμεΑ».

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Αυγερινός Μεσινέζης, ο τεχνικός διευθυντής του Δρομέα Θράκης, Κώστας Πατερόπουλος και η διοικήτρια Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, Θεοπούλα Χατζηπαύλου.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα