39ος ΑΜΑ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τριήμερο δράσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

Η πόλη της Αθήνας και η Αττική κινούνται ήδη στους ρυθμούς του 39ου ΑΜΑ. Η διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας, θα είναι ένα γεγονός με μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού εξελίσσεται από την ιστορική εκκίνηση μέχρι το εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά ένα πολιτιστικό γεγονός με κοινωνικές προεκτάσεις.

Περισσότεροι από 45.000 δρομείς θα συμμετάσχουν σε όλες τις αποστάσεις, και πολλές ακόμη χιλιάδες κατά μήκος της διαδρομής και στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε την Πέμπτη (10/11) με τα εγκαίνια της ΟΠΑΠ Μarathon EXPO και τη συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.

Την Παρασκευή η προσοχή στρέφεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εκεί όπου στις 19.00, θα γίνει το συνέδριο Authentic Talks. Προσωπικότητες από το φάσμα του αθλητισμού και όχι μόνο θα διηγηθούν τις προσωπικές τους ιστορίες. Ιστορίες και εμπειρίες ζωής, οι οποίες συνδέονται με τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο Μαραθώνιος και κατ’ επέκταση ο “Μαραθώνιος της ζωής”.

Οι ομιλητές του 1ου Authentic Talks είναι:

Paco Borao: Πρόεδρος AIMS (Association of International Marathons and Distance Races)
Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Δυο φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην (20 & 35 χιλιόμετρα) – 8η Ολυμπιονίκης στα 20χλμ. βάδην
Carlo Capalbo: Πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής “RunCzech Running League
Karina Pereira: Διευθύντρια Πωλήσεων Καταναλωτικών Προϊόντων, Microsoft Hellas
Adriana Krnacova: Σύμβουλος επιχειρήσεων παροχής συμβουλών και καθοδήγησης – Δήμαρχος της Πράγας (2013-2018)
Luciano Calestini: Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα
Dr. Angie Kassabie: PhD στην Διατροφή και Ανάκτηση (Nutrition and Recovery)
Παναγιώτης Καραΐσκος: Πρωταθλητής Ελλάδος σε Ημιμαραθώνιο και Μαραθώνιο δρόμο
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο Authentic Talks, θα βρείτε εδώ: www.authentictalks.gr

Το 1ο Authentic Talks θα ξεκινήσει στις 19.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά σε Live streaming μετάδοση (δείτε εδώ).

Το πρωί του Σαββάτου το ενδιαφέρον μεταφέρεται στον Τύμβο όπου θα γίνει η τελετή έναρξης του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου. Σε ένα δρώμενο που βασίζεται στην ιδέα του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, ο οποίος έχει συνθέσει τη μουσική, ενώ υπεύθυνη για τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία της τελετής έναρξης, είναι η Άρτεμις Ιγνατίου. Στο μουσικοχοροθεατρικό δρώμενο θα λάβουν μέρος 15 επαγγελματίες χορευτές του Χοροθέατρου ART.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η Δάφνη Μπόκοτα. Στο δρώμενο θα συμμετάσχουν και μαθητές του νηπιαγωγείου και των Δημοτικών Σχολείων του Μαραθώνα. Έλληνες πρωταθλητές και αθλητές των σωματείων της περιοχής θα συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία. Ανάμεσα σε αυτούς οι πρωταθλήτριες Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Ελίνα Τζένγκο. Διαβάστε εδώ


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα