ΣΕΓΑΣ: Αυξήσεις σε οδοιπορικά και μισθούς

Την αύξηση των οδοιπορικών των αθλητών και των αθλητριών, αλλά και των μισθών των προπονητών αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αύξηση των μισθών των Τεχνικών της Ομοσπονδίας.

Η αύξηση αυτή θα είναι της τάξεως του 15% σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Επιπλέον αποφασίστηκε η αύξηση των οδοιπορικών των αθλητών και των αθλητριών. Όπως αναφέρεται σχετικά όσοι και όσες εντάχθηκαν στη Διακεκριμένη κατηγορία θα λαμβάνουν μηνιαίως το ποσό των 1.000 ευρώ και διαδοχικά οι υπόλοιπες κατηγορίες θα λαμβάνουν τα εξής ποσά: Α’ κατηγορία 800 ευρώ, Β΄ κατηγορία 600 ευρώ, Γ΄ κατηγορία 400 ευρώ και Δ΄ κατηγορία 300 ευρώ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΔΣ του ΣΕΓΑΣ:

Για τα οδοιπορικά των αθλητών και των αθλητριών:

«Η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ ενέκρινε αύξηση στα οδοιπορικά αθλητών και αθλητριών για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η αύξηση θα δώσει επιπλέον ενίσχυση στην προσπάθεια των μελών της εθνικής μας ομάδας ενόψει των αγώνων του 2023, αλλά και του μεγάλου ραντεβού, των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Στόχος της Ομοσπονδίας η διαρκής ενίσχυση και στήριξη των αθλητών και αθλητριών, ώστε να μπορούν να παραμένουν προσηλωμένοι στο έργο τους και στην επίτευξη των στόχων τους.

Όσοι εντάχθηκαν στη Διακεκριμένη κατηγορία θα λαμβάνουν μηνιαίως το ποσό των 1.000 ευρώ και διαδοχικά οι υπόλοιπες κατηγορίες θα λαμβάνουν: Α’ κατηγορία 800 ευρώ, Β΄ κατηγορία 600 ευρώ, Γ΄ κατηγορία 400 ευρώ και Δ΄ κατηγορία 300 ευρώ.

Να σημειωθεί πως οικονομική επιβράβευση 1.000 ευρώ εφαπάξ θα έχουν και οι πανελληνιονίκες Ανδρών/Γυναικών του 2022, που δεν εντάχθηκαν σε καμία από τις βασικές κατηγορίες (Διακεκριμένη, Α΄, Β΄, Γ’, Δ΄).

Στις πέντε κατηγορίες του σχεδιασμού εντάχθηκαν φέτος 62 αθλητές και αθλήτριες.»

Για τους μισθούς των προπονητών:

«Αυξημένη θα είναι η συνολική δαπάνη που αφορά στους Τεχνικούς της Ομοσπονδίας, όπως εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.

Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν οι προπονητές, ώστε να επέλθουν τα σπουδαία αποτελέσματα των αθλητών και αθλητριών όλων των κατηγοριών, προχώρησε στην οικονομική τους ενίσχυση που φτάνει στο σύνολο στα 15% σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Το 2022 ήταν μία άκρως παραγωγική χρονιά στη διάρκεια της οποίας οι αθλητές και αθλήτριες μας κατέκτησαν δεκάδες μετάλλια, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δουλειά των τεχνικών σε όλες τις βαθμίδες. Η πρόθεση της Ομοσπονδίας να ενισχύσει τα Κέντρα Υψηλού αθλητισμού αποτυπώνεται και στο οικονομικό σκέλος, αφού η αύξηση του ποσού που θα λάβουν οι τεχνικοί αγγίζει το 30%. Από τις περίπου 116.00 ευρώ που δόθηκαν στους τεχνικούς των τριών κέντρων το 2022, το ποσό για το 2023 θα ξεπεράσει τις 147.000 ευρώ.»


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα