Ο Κόε επανεξελέγη πρόεδρος της World Athletics

Ο παλαίμαχος Βρετανός πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων Σεμπάστιαν Κόε αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά πρόεδρος της World Athletics χωρίς μάλιστα αντίπαλη υποψηφιότητα

Ο Βρετανός Σεμπάστιαν Κόε, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου από το 2015, επανεξελέγη σήμερα (17/8) στη θέση του για τρίτη και τελευταία τετραετή θητεία, στο 54ο Συνέδριο στη Βουδαπέστη.

Ο Κόε έθεσε υποψηφιότητα χωρίς αντίπαλο για επανεκλογή, η οποία έρχεται δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην ουγγρική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το καταστατικό, δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος για τέταρτη θητεία.

Δύο φορές Ολυμπιονίκης στα 1.500 μέτρα (1980, 1984), πρώην βουλευτής των Συντηρητικών και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, ανέλαβε το 2015 μια διεθνή ομοσπονδία στίβου που μαστιζόταν από διαφθορά.

Οι δύο πρώτες θητείες του σημαδεύτηκαν από τη δημιουργία το 2017 της Μονάδας Ακεραιότητας Στίβου (AIU), υπεύθυνης ειδικότερα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, και από την αδιαλλαξία του προς τη Ρωσία, η οποία αρχικά ανεστάλη για σκάνδαλο ντόπινγκ και μετά από το 2022 για την εισβολή της Ουκρανίας.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα