Ένας άγνωστος Σικελός απέκλεισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς (vid)

Ένας άσημος Σικελός, o Μάρκο Τσεκινάτο πέταξε εκτός Ρολάν Γκαρός τον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Δεν είναι μικρός, στα 25 βαδίζει ο Μάρκο Τσεκινάτο αλλά στο Ρολάν Γκαρός ήρθε από το πουθενά για να σημειώσει τη μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης.

Ο Τσεκινάτο, Νο 72 στην παγκόσμια κατάταξη, υπέταξε με 3-1 σετ τον Σέρβο που προσπαθούσε να επανέλθει στο τοπ-10, και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού ως τον τελευταίο πόντο. Ο Τσεκινάτο, που πριν φτάσει στο Παρίσι δεν είχε σταυρώσει νίκη σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, τώρα κέρδιζε και τον Τζόκοβιτς με 6-3, 7-6 (4), 1-6, 7-6 (11).

Για να βρούμε έναν παίκτη τόσο χαμηλά στη βαθμολογία στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός πρέπει να γυρίσουμε σχεδόν είκοσι χρόνια πίσω. Στη θέση του Ιταλού ήταν τότε ο Αντρέι Μεντβέντεφ, Νο 100 στον κόσμο.

Ο Τσεκινάτο έγραψε ήδη ιστορία καθώς είναι ο πρώτος Ιταλός μετά το 1978 (Κοράντο Μπαρατσούτι) που φτάνει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντόμινικ Τιμ. Ο νικητής του Στέφανου Τσιτσιπά διέλυσε στα προημιτελικά τον Αλεξάντερ Σβέρεφ με 6-4, 6-2, 6-1.

Για τον Τσεκινάτο φαντάζει πολύ μακρινός ο Ιούλιος του 2016 όταν είχε τιμωρηθεί από την ιταλική ομοσπονδία για συμμετοχή σε στημένα ματς. Όμως έκανε έφεση στην Ολυμπιακή Επιτροπή και αθωώθηκε.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα