Σάκκαρη: Το μέλλον της ανήκει

Η Μαρία Σάκκαρη ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις της για τη φετινή χρονιά και βάζει πλώρη για νέες επιτυχίες. 

Μία περίεργη χρονιά με αρκετές εκπλήξεις έφτασε στο τέλος της για τη Μαρία Σάκκαρη, καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανακοίνωσε πριν από λίγο χρονικό διάστημα ότι δεν θα επιστρέψει στο κορτ έως το τέλος του 2020. Η ίδια μετά τον αποκλεισμό της από το τουρνουά της Οστράβας αποχαιρέτησε τη φετινή σεζόν, δηλώνοντας: «Ευχαριστώ τους διοργανωτές τού Οστράβα Όπεν και όλους όσους με ακολουθήσατε στο φετινό τουρ. Τώρα είναι η οφ σίζον και θα επικεντρωθώ ώστε να πάω το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο. Ελπίζω να σας δω σύντομα».

Έπειτα από μερικές ημέρες ξεκούρασης η 25χρονη αθλήτρια θα επιστρέψει στις προπονήσεις προκειμένου να εμφανιστεί ακόμα πιο έτοιμη στις υποχρεώσεις και στα τουρνουά του νέου έτους. Μπορεί το 2020 τα πράγματα να μην εκτυλίχθηκαν όπως τα είχαν προγραμματίσει οι αθλητές λόγω της πανδημίας, ωστόσο η Σάκκαρη κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη διακοπή, να κάνει τη διαφορά και να κλείσει με θετικό πρόσημο την παρουσία της. Συγκεκριμένα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ολοκλήρωσε τη σεζόν με ρεκόρ 20-11, ενώ το χρηματικό έπαθλο το οποίο κέρδισε τη φετινή χρονιά ήταν 784.535 δολάρια, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια στην καριέρα της. Φυσικά ξεχωριστή θέση στη φετινή πορεία της έχει και η μεγάλη άνοδός της στις θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, αφού μπόρεσε να βρεθεί μέχρι και το νούμερο 20 που αποτελεί έως και σήμερα το προσωπικό της ρεκόρ.

Για να συμβούν όλα αυτά, η Σάκκαρη μπήκε στη διαδικασία να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο του παιχνιδιού της και να βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς. Πλέον έχει τη δυνατότητα να διαθέτει μία ποικιλία στα χτυπήματά της, η οποία γίνεται αισθητή παιχνίδι με το παιχνίδι, ενώ έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της στα ανεβάσματα στο φιλέ αλλά και στο backhand της. Σε αυτόν τον παράγοντα κομβικό ρόλο έπαιξε μεταξύ άλλων και ο προπονητής της, Τομ Χιλ, ο οποίος τη βοήθησε αρκετά όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να βρει τον ρυθμό της και να χαράξει μία αξιόλογη πορεία φέτος. Το πιο σημαντικό κομμάτι που έχει αλλάξει ο Βρετανός όμως είναι αυτό της ψυχολογίας, αφού η Ελληνίδα τενίστρια δεν χάνει την αυτοπεποίθησή της όποτε μένει πίσω στα σετ, ενώ παράλληλα αγωνίζεται και με περισσότερη σιγουριά στα χτυπήματά της σε σχέση με το παρελθόν.

Εκτός της κατάστασης που δημιουργήθηκε λόγω κορονοϊού και είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει το πρόγραμμά της, η Σάκκαρη μπόρεσε να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες αυτής της διακοπής και να σημειώσει σημαντικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων κατόρθωσε να φτάσει για πρώτη φορά στη φάση των «16» του Αυστραλιανού Όπεν, ενώ στη συνέχεια «άγγιξε» την πρόκρισή της στον 4ο γύρο της τελευταίας χρονικά μεγάλης διοργάνωσης της σεζόν, το Ρολάν Γκαρός. Ακόμα και οι ήττες που γνώρισε τη φετινή χρονιά δεν ήταν επιπόλαιες, αντιθέτως θα αποτελέσουν οδηγό για τη νέα πορεία της το 2021. Από πλευράς νικών αδιαμφισβήτητα σπουδαία μπορεί να χαρακτηριστεί εκείνη κόντρα στη Σερένα Ουίλιαμς για τον 3ο γύρο του Σινσινάτι Όπεν, όπου επικράτησε στα τρία σετ παίζοντας τένις υψηλού επιπέδου απέναντι σε μία από τις κορυφαίες και πιο καταξιωμένες τενίστριες στην ιστορία του αθλήματος.

Εξίσου σημαντική και άκρως εκθαμβωτική ήταν η εμφάνισή της και με τη Ελίνα Σβιτολίνα στο τουρνουά της Οστράβας. Στην εν λόγω διοργάνωση η Σάκκαρη κατάφερε να κάνει μία μεγάλη πορεία απέναντι σε δύσκολες αντιπάλους, όπως το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης που υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας. Μάλιστα μετά από εκείνο το παιχνίδι η Σάκκαρη είχε δηλώσει: «Όταν άρχισα την καριέρα μου, είχα ανθρώπους που μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να παίξω σε εσωτερικούς χώρους. Νομίζω ότι ήταν μεγάλο λάθος να τους ακούω. Τώρα το απέδειξα. Έχω φτάσει να διεκδικώ έναν ημιτελικό σε κλειστό γήπεδο, έχω κερδίσει πολύ καλές παίκτριες στην Αγία Πετρούπολη και εδώ. Έχω αναπτύξει το παιχνίδι μου με τέτοιο τρόπο ώστε τώρα να μπορώ να είμαι επικίνδυνη και σε εσωτερικούς χώρους. Το σερβίς μου είναι δυνατό και παίζω λίγο πιο επιθετικά. Είμαι πολύ χαρούμενη, απέδειξα σε αυτούς τους ανθρώπους ότι έκαναν λάθος».

Πλέον, ευρισκόμενη στο Νο 22 της παγκόσμιας κατάταξης και με την ψυχολογία στα ύψη, η Μαρία Σάκκαρη είναι έτοιμη να ανεβάσει και άλλο την απόδοσή της, να βελτιώσει στον μέγιστο βαθμό τις όποιες αδυναμίες της και να εμφανιστεί πανέτοιμη για νέες προκλήσεις και διακρίσεις, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, εκεί όπου μεταξύ άλλων θα διεξαχθούν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Άλλωστε η ίδια με δηλώσεις της είχε εκδηλώσει την κάψα της για μία κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου στο Τόκιο. Μέχρι τότε μπορεί να έχει πανηγυρίσει ακόμα μερικές διακρίσεις στην καριέρα της, που έχει όλα τα φόντα για να συνεχιστεί σε ανοδική τροχιά.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα