Η Σάκκαρη ισοφάρισε το ρεκόρ της Δανιηλίδου!

Ένα σπουδαίο ρεκόρ που κρατούσε από το 2004 η Λένα Δανιηλίδου, κατάφερε να ισοφαρίσει η Μαρία Σάκκαρη με την πρόκρισή της στους «16» του φετινού Roland Garros!

Ιδιαίτερη σημασία είχε για τη Μαρία Σάκκαρη αλλά και γενικότερα για το άθλημα του τένις στην Ελλάδα, η πρόκρισή της στον 4ο γύρο του φετινού Roland Garros σε βάρος της Ελίζ Μέρτενς.

Πρόκειται περί σπάνιου κατορθώματος για αθλητή ή αθλήτρια του τένις από τη χώρα μας, ενώ επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βελτιώνεται συνεχώς, ούσα στην καλύτερη φόρμα της καριέρας της μέχρι στιγμης.

Είναι, όμως, ιδιαίτερο και για έναν ακόμη λόγο: Με αυτή την πρόκριση, η Σάκκαρη έγινε μόλις η δεύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών που καταφέρνει να προκριθεί τρεις φορές στις 16 καλύτερες αθλήτριες ενός Grand Slam!

Μέχρι σήμερα, αυτό το ρεκόρ κατείχε -ποια άλλη- η Λένα Δανιηλίδου, η οποία στη σπουδαία καριέρα της είχε κατορθώσει να φτάσει μέχρι το Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Ειδικότερα, η Δανιηλίδου είχε φτάσει μέχρι τους «16» το 2002 στο Wimbledon, το 2003 στο Australian Open και το 2004 στο US Open.

Η Σάκκαρη με τη σειρά της το έχει πετύχει στα Australian Open, US Open του 2020 και φέτος στο Roland Garros.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα