Ο Τσιτσιπάς τρελαίνει κόσμο, στους "16" του Γουίμπλεντον!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να γράφει ιστορία στο θρυλικό Γουίμπλεντον, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο και του Τόμας Φαμπιάνο και προκρίθηκε στους 16 του βρετανικού γκραν σλαμ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κυριάρχησε του Ιταλού στον σημερινό αγώνα, κέρδισε με 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-4) μέσα σε μόλις 91 λεπτά και δείχνει ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Είναι ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει στους “16” του Γουίμπλεντον ύστερα από 54 χρόνια και θα διαδεχθεί τον Νίκολα Καλογερόπουλο, ο οποίος είχε φτάσει στο ίδιο σημείο του βρετανικού Όπεν το 1964!

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Τζον Ίσνερ - Ράντου Άλμποτ, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο αγώνας του τέταρτου γύρου είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Δευτέρα.

Ο Τσιτσιπάς ήταν ασυναγώνιστος απέναντι στον Φαμπιάνο, που μια μέρα πριν είχε αποκλείσει τον εξαιρετικό Σταν Βαβρίνκα.

Κέρδισε πολύ εύκολα και γρήγορα τα δύο πρώτα σετ, με 6-2 και 6-1 αντίστοιχα, κυριαρχώντας πλήρως του Φαμπιάνο. Σε 51 λεπτά ο Τσιτσιπάς είχε βάλει τις βάσεις της πρόκρισης στους "16" του Γουίμπλεντον και αντέδρασε άριστα όταν ο Ιταλός αντίπαλός του προσπάθησε να αντεπιτεθεί.

Στο τρίτο σετ ο Φαμπιάνο προηγήθηκε με 3-2 αλλά ο Τσιτσιπάς πήρε τα επόμενα δύο γκέιμ και μαζί το προβάδισμα με 4-3, ισοφάρισε σε 4-4 ο Ιταλός, αλλά η μοίρα του παιχνιδιού είπε... Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος τενίστας πήρε τα άλλα δύο γκέιμ και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του, που τον στέλνει στους "16" του Γουίμπλεντον.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα