Σάκκαρη: Νίκη επί της Κουντερμέτοβα (2-1 σετ) και πρόκριση στους «16» του τουρνουά του Μόντρεαλ!

Η Μάρια Σάκκαρη νίκησε, δύσκολα, με 2-1 σετ την Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμέτοβα για τον 2ο προκριματικό γύρου του τουρνουά του Μόντρεαλ και πέρασε στην φάση των «16» όπου θ' αντιμετωπίσει την Βικτόρια Αζαρένκα.

Παρότι έπαιξε κάτω από τα στάνταρ της, η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Βερόνικα Κουντερμέτοβα παίρνοντας την πρόκριση για την φάση των «16» του τουρνουά του Μόντρεαλ.

Μετά από σκληρή μάχη διάρκειας 2 ωρών και 28 λεπτών στο Καναδέζικο κορτ, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια λύγισε την 24χρονη Ρωσίδα (Νο.33) με 6-4, 5-7, 6-4 για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης, προκειμένου να βρεθεί αντιμέτωπη της (Λευκορωσίδας. άλλοτε Νο 1) Βικτόρια Αζαρένκα.

Με προβλήματα στο σερβίς της, η πρωταθλήτρια μας δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό της στην Κουντερμέτοβα, αλλά ευτύχησε η αντίπαλος της να κάνει όσα λάθη έκανε και εκείνη (45-48).

Παρότι πήρε το πρώτο σετ και προηγήθηκε 2-0 στο δεύτερο έπεσε θύμα ανατροπής.

Μάλιστα η Ρωσίδα με ηθικό προηγήθηκε (0-2) στο τρίτο σετ, όμως ακολούθησε ανταλλαγή μπρέικ (πέντε στα επτά πρώτα γκέιμ), με αποτέλεσμα να περάσει η Σάκκαρη μπροστά με 4-3.

Παρόλο που δεν ήταν εύκολο, εδραίωσε το προβάδισμα στο επόμενο γκέιμ (5-3) και πήρε τις μπάλες στο 5-4 για να σφραγίσει την πρόκριση.

Το παρελθόν με την Αζαρένκα

Έχει συναντήσει την Αζαρένκα άλλη μια φορά στην καριέρα της, πέρυσι στην Οστράβα, και η Λευκορωσίδα είχε επικρατήσει.

Το βέβαιο είναι ότι για να έχει τύχη, η Μαρία θα πρέπει να ανεβάσει ταχύτητα και, φυσικά, να σερβίρει πολύ καλύτερα...

Την Τετάρτη είχε 11 διπλά λάθη (!), ενώ έβαλε μέσα το 48,2% των πρώτων σερβίς.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα