Australian Open: Νικηφόρο ξεκίνημα για Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνδύασε με μια καλή εμφάνιση την πρεμιέρα του στο Australian Open, επικρατώντας με 3-0 σετ του Μίκαελ Ιμέρ

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για το Australian Open o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Μίκαελ Ιμέρ με 3-0 στα σετ (6-2, 6-4, 6-3) στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα της Rod Laver Arena για τη 2η μέρα της διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς είχε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι, καθώς ήταν επιβλητικός στο 1ο σετ, "έσπασε" το σερβίς του Ymer σε 3ο (2-1) και 5o game (4-1) και το έκλεισε με ένα love service game για το 6-2, σε 34 μόλις λεπτά.

Στο 2ο σετ ο Σουηδός έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Στεφ απάντησε άμεσα, κέρδισε τα 3 επόμενα games και βρέθηκε εκείνος μπροστά με break, στο 3-2. Παρόλα αυτά ο Ymer έκανε το break back και ισορρόπησε ξανά το σετ στο 3-3, με τον Στέφανο να χρειάζεται νέο break, το οποίο ήρθε στο 9ο game (5-4), για να κλείσει τελικά το σετ στο 10ο game και να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 3ο σετ, όπως και στο 1ο, το break ήρθε νωρίς για τον 23χρονο Έλληνα, που πέρασε μπροστά με 2-1. Στο 4ο game χρειάστηκε να σβήσει 4 break points, αλλά διατήρησε το προβάδισμά του ο Στέφανος, σερβίροντας επιτυχώς για το 3-1.

Ο πρωταθλητής μας αντιμετώπισε ξανά δυσκολίες με το σερβίς του στο επόμενο game, αλλά ανταπεξήλθε και πάλι, επιστρέφοντας από το 0-40 και έσβησε 5 break points αυτή τη φορά, για να κάνει το 4-2.

Τελικά, αφού διατήρησε αυτή την απόσταση ασφαλείας, ο Στέφανος έκανε ένα ακόμα break, το 7ο του στον αγώνα, για να "σφραγίσει" τη νίκη του στο 9ο game του 3ου σετ, έπειτα από 2 ώρες και 10 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Ο 23χρονος Έλληνας είχε σκαμπανεβάσματα απέναντι στον φορμαρισμένο Σουηδό, ωστόσο αυτό είναι κάτι φυσιολογικό αφού ο Στεφ προέρχεται ουσιαστικά από μεγάλη απουσία λόγω της επέμβασης στο δεξί αγκώνα και του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός.

Φυσικά εκείνο που μετράει είναι η πρόκριση αφού ο Στέφανος προκρίθηκε για τέταρτη διαδοχική φορά στο δεύτερο γύρο του Australian Open όπου και θα αντιμετωπίσει το Νο88 της Παγκόσμιας κατάταξης, Σεμπάστιαν Μπάες.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα