Australian Open: Αποκλεισμός «βόμβα» του Ζβέρεφ από τον Σαποβάλοφ! - Στους «8» ο Ναδάλ (highlights)

Τη μεγαλύτερη έκπληξη του Australian Open μέχρι στιγμής πέτυχε ο Ντένις Σαποβάλοφ, αποκλείοντας τον Σάσα Ζβέρεφ με 3-0 σετ στον 4ο γύρο! Εύκολες προκρίσεις για Ραφαέλ Ναδάλ, Ματέο Μπερετίνι και Γκαέλ Μονφίς.

Η μεγαλύτερη έκπληξη του τουρνουά (μέχρι την επόμενη; θα δείξει...) σημειώθηκε στα ματς της Κυριακής στο Australian Open, με τον εκ των φαβορί για τον τίτλο Αλεξάντερ Ζβέρεφ όχι απλά να χάνει, αλλά να γνωρίζει την ήττα χωρίς καν να πάρει σετ!

«Δράστης» της μεγάλης έκπληξης ήταν ο Ντένις Σαποβάλοφ, ο ταλαντούχος αριστερόχειρας Καναδός, ο οποίος ύστερα από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες έδειξε επιτέλους το τις δυνατότητές του σε ένα κρίσιμο αγώνα Grand Slam, πετώντας εκτός τουρνουά τον Γερμανό με 6-3, 7-6, 6-3.

Για ένα σετ κράτησε το... σασπένς στον αγώνα του Ραφαέλ Ναδάλ με αντίπαλο τον Αντριάν Μαναρινό. Ο Γάλλος, αφότου απέκλεισε κατά σειρά τους Χούμπερτ Χούρκατς και Ασλάν Καράτσεφ, απείλησε ιδιαίτερα τον «Ράφα» στο πρώτο σετ του αγώνα τους, το οποίο ωστόσο κατέληξε στον Ισπανό με συνολικούς πόντους 16-14 στο τάι μπρέικ!

Κάπου εκεί ο 33χρονος Γάλλος επηρεάστηκε εμφανώς ψυχολογικά, με τον Ναδάλ να κλείνει το ματς στα τρία σετ (7-6, 6-2, 6-2) κλείνοντας εισιτήριο για τη φάση των «8» του Αυστραλιανού Όπεν.

Στα άλλα δύο παιχνίδια του απλού ανδρών τα φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους. Ο Ιταλός Ματέο Μπερετίνι επικράτησε σε straight sets του «χάλκινου» Ολυμπιονίκη στο Τόκιο, του Ισπανού Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με 7-5, 7-6, 6-4, ενώ το ίδιο έκανε και ο Γάλλος Γκαέλ Μονφίς με νίκη 7-5, 7-6, 6-3 επί του Σέρβου Μίομιρ Κετσμάνοβιτς.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα