Miami Open: Θρίαμβος της Σβιόντεκ στον τελικό, 2-0 την Οσάκα! (highlights)

Η Ίγκα Σβιόντεκ επικράτησε με 2-0 σετ της Ναόμι Οσάκα στον μεγάλο τελικό του Miami Open, κερδίζοντας το τρίτο 1000άρι Masters της χρονιάς!

Σαν πραγματικό Νο1 στον κόσμο, όπου θα βρεθεί επίσημα από την προσεχή Δευτέρα στην κατάταξη της WTA, έπαιξε η Ίγκα Σβιόντεκ στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου για το Miami Open απέναντι στη Ναόμι Οσάκα.

Η... δαιμονισμένη Πολωνή δεν κέρδισε απλά, αλλά συνέτριψε τη Γιαπωνέζα αντίπαλό της με 2-0 σετ (6-4, 6-0) κατακτώντας το τρίτο συνεχόμενο 1000άρι Masters της χρονιάς, κάτι που δεν είχε πετύχει ξανά άλλη αθλήτρια στην ιστορία του αθλήματος.

Οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια για το ματς, καθώς η Σβιόντεκ είχε 73% και 74% κερδισμένων πόντων σε πρώτο και δεύτερο σερβίς αντίστοιχα, απέναντι στο 66% και στο μόλις 34% για το πρώην Νο1 του κόσμου.

Παράλληλα η Πολωνή πρωταθλήτρια είχε 4/10 κερδισμένα μπρέικ πόιντ, χωρίς να επιτρέψει στην Οσάκα ούτε μία ευκαιρία σε ολόκληρο το παιχνίδι να σπάσει το σερβίς της (0-0).

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι αυτός ήταν ο έκτος σερί τελικός για τη Σβιόντεκ όπου δεν χάνει σετ, μετρώντας πλέον 12-0 σετ στα συγκεκριμένα παιχνίδια και επιβεβαιώνοντας τη... διαβολεμένη φόρμα στη οποία βρίσκεται!

Αυτή ήταν η μόλις δεύτερη φορά που αναμετρώνται οι δύο αθλήτριες. Η πρώτη ήταν το 2019 στο τουρνουά του Τορόντο, όταν η Οσάκα ήταν αυτή που επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 6-4), συνεπώς το σκορ ανάμεσά τους είναι πλέον 1-1 μετά τον τελικό του Μαϊάμι.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα