Roland Garros: Φοβερός Τσίλιτς, λύγισε τον Ρούμπλεφ με «όπλο» τους 33 άσους του!

Έγραψε ιστορία ο Μάριν Τσίλιτς, καθώς με την οριακή επικράτησή του επί του Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-2 σετ (5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6) προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό του Roland Garros!

Ο Μάριν Τσίλιτς είναι εδώ! Ο Κροάτης γίγαντας επιβεβαίωσε ότι έχει επιστρέψει για τα καλά στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος πετώντας εκτός τουρνουά τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (2), για να προκριθεί έτσι για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Roland Garros!

Για να το καταφέρει, βέβαια, χρειάστηκε να καταβάλλει τρομερή προσπάθεια. Ο Ρώσος αποδείχθηκε σκληρό... καρύδι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, παίρνοντας μάλιστα και το πρώτο σετ. Όμως ο 33χρονος Τσίλιτς δεν επρόκειτο να ρίξει στροφές και να πάρει «όχι» ως απάντηση στο συγκεκριμένο ματς!

Με τεράστιο όπλο του τόσο το πρώτο σερβίς, το οποίο του χάρισε 33 ολόκληρους άσους (έναντι 15 του Ρούμπλεφ), αλλά και το ιδιαίτερα επιθετικό του στυλ με πολύ δυνατά και ακριβή χτυπήματα, ο Κροάτης έφτασε στην επικράτηση κυριαρχώντας μάλιστα στο τάι μπρέικ που έκρινε και τον αγώνα.

Πέρα από τη δεδομένη επιτυχία μιας τέτοιας πρόκρισης, ο Τσίλιτς έχει και δύο έξτρα λόγους να είναι χαρούμενος. Αφενός πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό του γαλλικού Όπεν, αφετέρου έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του τουρνουά που κερδίζει σούπερ τάι-μπρέικ, ήτοι τάι-μπρέικ που κρίνεται στους 10 και όχι στους 7 πόντους (ισχύει μόνο για το τελευταίο σετ ενός Grand Slam)!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα