Τέλος το U.S. Open και για την Σάκκαρη έχασε μ' ανατροπή (2-1) από την Κινέζα (Νο75) Σι Γιου Γουάνγκ

Η Μάρια Σάκκαρη αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του U.S. Open χάνοντας μ' ανατροπή και 2-1 σετ (6-3, 5-7, 5-7) από την Κινέζα Σι Γιου Γουάνγκ (Νο 75 στην παγκόσμια κατάταξη) 

Ξέμεινε από εκπρόσωπους του Ελληνικού τένις το U.S. Open.

Mετά τον Στέφανο Τσιτσιπά κι η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε.

Στον επόμενο (2ο) γύρο από τον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά αυτό ελάχιστα αλλάζει τις εντυπώσεις αφού η 3η της παγκόσμιας κατάταξης έπεσε θύμα έκπληξης της Κινέζας Σι Γιου Γουάνγκ (Νο 75) και μάλιστα με ανατροπή 2-1 σετ (6-3, 5-7, 5-7).

Η 21χρονη Ασιάτισσα πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της μέχρι τώρα, αφού είναι η πρώτη φορά που επικρατεί απέναντι σε αθλήτρια Top10, ενώ ήταν μόλις η τρίτη της σε κύριως ταμπλό γκραν σλαμ!

Οι δύο αθλήτριες μπήκαν στο ματς με αρκετά λάθη και έτσι δεν άργησαν να έρθουν τα μπρέικ.

Πρώτα η Σάκκαρη έσπασε το σερβίς της Γουάνγκ, για να απαντήσει αμέσως η Κινέζα για να γίνει το σκορ 3-2. Το επόμενο μπρέικ ήρθε και πάλι για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια η οποία σέρβιρε για κλείσει το πρώτο σετ με 6-3.

Το δεύτερο σετ ήταν δραματικό σε εξέλιξη με τις δύο αθλήτριες να κάνουν έναν άτυπο διαγωνισμό μπρέι.

Πρώτη το έκανε η Γουάνγκ για να προηγηθεί με 3-1 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για το 4-1. Το ίδιο έπραξε και η Σάκκαρη πριν αρχίσουν τα διαδοχικά μπρέικς με την Σάκκαρη να μειώνει σε 4-3, η Γουάνγκ απάντησε με τον ίδιο τρόπο, αλλά η πρωταθλήτρια μας έκανε κι εκείνη και κράτησε το σερβίς της για να φέρει το σετ στα ίσα με 5-5.

Τα επόμενα δύο games κατέληξαν όμως στη Γουάνγκ, η οποία με το τρίτο της μπρέικ ισοφάρισε στα σετ.

Δύο break είχε το ξεκίνημα και του τρίτου σετ. Πρώτα το έκανε η Σάκκαρη και στη συνέχεια απάντησε η Γουάνγκ. Από το 3-3 και μετά οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το δωδέκατο game. Εκεί η 21χρονη Κινέζα έκανε το break και σφράγισε τη νίκη της και μαζί τη μεγάλη πρόκριση στον τρίτο γύρο του US Open.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα