US Open: Έπεσε σε «τοίχο» η Μαρία Σάκκαρη, πέρασε η 19χρονη Κένιν

Παρότι πήρε το πρώτο σετ απέναντι στη Σοφία Κένιν, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν άντεξε στην αντεπίθεση διαρκείας της νεαρής Αμερικανίδας κι έμεινε εκτός τουρνουά. «Εμφύλιος» Νο 30 για Σερίνα και Βίνους Ουίλιαμς!

Η ελπίδα της Ελλάδας για διάκριση στο US Open «έσβησε» τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/8) με την ήττα της Μαρίας Σάκκαρη (Νο 30) στον 2ο γύρο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετικό ξεκίνημα απέναντι στη Σοφία Κένιν (Νο 65), ωστόσο δεν άντεξε στο δυναμικό come-back της νεαρής Αμερικανίδας, μένοντας εκτός τουρνουά με 2-1 σετ (6-4, 1-6, 4-6).

Η 23χρονη Ελληνίδα ξεκίνησε... φουριόζα το ματς, καθώς προηγήθηκε με 3-0 γκέιμ και παρότι η Κένιν μείωσε σε 3-2, κατάφερε να το κατακτήσει με 6-4 κάνοντας «μπρέικ στο μπρέικ». Κάπου εκεί, όμως, άρχισε η αντεπίθεση διαρκείας της νεαρής Αμερικανίδας, η οποία όχι μόνο ισοφάρισε τα σετ σε 1-1, αλλά μπήκε με... φόρα και στο 3ο, όπου προηγήθηκε με 1-4 γκέιμ.

Σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα, ισοφαρίζοντας σε 4-4 και φτάνοντας μια... ανάσα από το 5-4, καθώς είχε δύο ευκαιρίες για μπρέικ στο σερβίς της Κένιν (15-40), τις οποίες όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί. Η 19χρονη Αμερικανίδα κράτησε το σερβίς της και στη συνέχεια έκανε το κρισιμότερο μπρέικ του αγώνα, κερδίζοντας το ένα από τα δύο ματς-πόιντ που της παρουσιάστηκαν και αφήνοντας εκτός συνέχειας την Ελληνίδα τενίστρια.

Αντίπαλος της Κένιν στους «32» του US Open θα είναι η Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο 8) από την Τσεχία, η οποία στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει σχετικά εύκολα την Άνα Μπογκντάν από τη Ρουμανία (6-2, 6-3).

Σερίνα εναντίον Βίνους για 30ή φορά!

Λίγο νωρίτερα, η Σερίνα Ουίλιαμς (Νο 26) είχε εύκολο έργο απέναντι στη Γερμανίδα Καρίνα Βίτχεφτ (Νο 99), την οποία απέκλεισε 6-2, 6-2 σε κάτι περισσότερο από μία ώρα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η νίκη αυτή τη φέρνει αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βίνους Ουίλιαμς, την οποία θα συναντήσει για 30ή φορά από το 1998!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα