Australian Open: Στον τελικό Σαμπαλένκα - Ριμπάκινα

H Αρίνα Σαμπαλένκα παίζοντας απόλυτο τένις στο 2ο set επικράτησε με 7-6(1), 6-2 της Μάγκντα Λινέτ εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Australian Open που είναι και ο παρθενικός σε Grand Slam στην καριέρα της.

Το εκπληκτικό ξεκίνημα της Σαμπαλένκα καλά κρατεί με τη Λευκορωσίδα να σημειώνει την 10η σερί νίκη της το 2023 και χωρίς να έχει ακόμα χάσει set (20-0). Η Νο5 του κόσμου μπορεί να δυσκολεύτηκε στο 1ο set, ωστόσο στο 2ο σκέλος του ημιτελικού ήταν εκπληκτική φτάνοντας σε μια άνετη πρόκριση.

Άκρως επιθετική απέναντι στην…αμυντική Λινέτ, η Σαμπαλένκα τελείωσε το ματς με 33 winners έναντι μόλις 9 της Πολωνής, ενώ είχε και 25 αβίαστα λάθη με το service της να είναι αρκετά συνεπές με 70% κερδισμένους πόντους στο 1ο service και 64% στο 2o.

Η Σαμπαλένκα ξεκίνησε με break τη συνάντηση (1-0) με τη Λινέτ όμως να το παίρνει πίσω στο 4ο game ισοφαρίζοντας σε 2-2. Με τις δύο ημιφιναλίστ να φτάνουν σε εύκολα hold το set oδηγήθηκε στο tie-break, εκεί όπου η Σαμπαλένκα ήταν εκπληκτική παίρνοντας τους 6 πρώτους πόντους για να το κλείσει λίγο αργότερα με το επιβλητικό 7/1.

Καταιγιστική και στο 2ο μέρος του ημιτελικού η Σαμπαλένκα, κέρδισε τα 5 από τα 6 πρώτα games φτάνοντας το 5-1, ενώ απείλησε και με 3ο break φτάνοντας σε τριπλό match-point τα οποία έσβησε η Λινέτ μειώνοντας σε 5-2 με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται λίγο αργότερα με τη Σαμπαλένκα να κλείνει την πρόκριση στο service της.

Στον τελικό του Σαββάτου η Σαμπαλένκα θα αντιμετωπίσει την Έλενα Ριμπάκινα που νωρίτερα επικράτησε της Βικτόρια Αζαρένκα.

tennis24.gr


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα