Australian Open: Στον τελικό ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 3-1 σετ (7-6, 6-4, 6-7, 6-3) τον Κάρεν Χατσάνοφ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του Australian Open!

Το πρώτο σετ κατέληξε στα χέρια του Έλληνα τενίστα, με τους δύο αθλητές να λύνουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του, ο οποίος κατάφερε να πάρει μόλις δύο πόντους [7-6 (2)].

Το δεύτερο το πήρε 6-4, κρατώντας το σερβίς του. Και οι οιωνοί έδειχναν πλέον... πρόκριση, καθώς ο Τσιτσιπάς δεν έχει χάσει ποτέ ματς στο Australian Open, έχοντας κατακτήσει το πρώτο σετ, ενώ σε Grand Slam έχει χάσει μόλις μία φορά προηγούμενος με 2-0.

Στο 3ο σετ, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 5-3 στα games, αλλά ο Χατσάνοφ «καθάρισε» τα επόμενα τρία, περιορίζοντας τον Έλληνα μόλις σε δύο πόντους στο διάστημα αυτό. Το σετ έφτασε στο τάι μπρέικ, όπου έπειτα από μια συγκλονιστική μάχη κατέληξε στον Ρώσο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε διπλό match point, αλλά ο Χατσάνοφ τα έσβησε και τα δύο, κατακτώντας το σετ με 7-6 (6).

Στο 4ο σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-0 και με συντήρηση δυνάμεων έφτασε στο τελικό 6-3, που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα του, στην 4η συμμετοχή του σε ημιτελικό.

Αντίπαλος του στον τελικό της Κυριακή (29/1, 10:30) θα είναι ένας εκ των Τζόκοβιτς (Σερβία) - Πολ (ΗΠΑ), οι οποίοι κοντράρονται στον άλλο ημιτελικό.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα