Τίτλοι τέλους για τον Σβάρτσμαν

Ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. 

Την απόφασή του να κρεμάσει την ρακέτα του ανακοίνωσε ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 31χρονος τενίστας θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά το τουρνουά του Μπουένος Άιρες. Συνολικά έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους, με σημαντικότερο το 500άρι του Ρίο το 2018.

Αναλυτικά το μήνυμά του: «Τι ταξίδι! Πόσες στιγμές έζησα που δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσω ποτέ, πόσους ανθρώπους γνώρισα που με βοήθησαν να εξελιχθώ, που με έμαθαν τόσα πολλά, που με έκαναν καλύτερο παίκτη και άνθρωπο.

Κάθε γωνιά του γηπέδου, κάθε δεύτερη προπόνηση, κάθε πόντος, κάθε στιγμή ήμουν απίστευτα χαρούμενος. Το έζησα με τέτοια ένταση που δυσκολεύομαι να τη διατηρήσω μέχρι σήμερα. Όλες αυτές οι όμορφες στιγμές έχουν γίνει σήμερα βάρος και δυσκολεύομαι να τις απολαύσω.

Από τη μία, το να φύγω από μια ζωή που μου έδωσε τόσα πολλά, είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, από από την άλλη το πόσο χαρούμενο με έκανε να παίζω τένις με κάνει να θέλω να χαμογελάω εντός κι εκτός court όπως έκανα πάντα.

Ωστόσο, σήμερα αυτό το χαμόγελο είναι δύσκολο να το βρεις μερικές φορές. Μέσα μου, ένα ανταγωνιστικό ζώο με εμποδίζει να απολαύσω το παιχνίδι μου. Θέλω τα τελευταία μου τουρνουά να είναι δική μου απόφαση. Έτσι θα είναι το 2024 και ελπίζω να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στα τουρνουά που απολαμβάνω περισσότερο.

Το 2025 στην Αργεντινή, θα έχω την τελευταία μου στιγμή, στο πιο όμορφο κλείσιμο που μπορώ να φανταστώ».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα