Auckland Classic: Στην Γκέργκες το τρόπαιο

Δεύτερο σερί τρόπαιο στο Όκλαντ για την Γερμανίδα τενίστρια. 

Η Γιούλια Γκέργκες διατήρησε τον τίτλο της στο τουρνουά "Auckland Classic" της WTA που ολοκληρώθηκε στη Νέα Ζηλανδία. Η Γερμανίδα τενίστρια, η οποία είναι Νο 14 στον κόσμο, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της νεαρής Καναδής, Μπιάνκα Αντρεέσκου, και να επικρατήσει στον τελικό που κράτησε 1 ώρα και 45 λεπτά. Η 18χρονη Αντρεέσκου, η οποία είναι Νο 152 στον κόσμο, «ζόρισε» πολύ την Γκέργκες, καθώς πήρε το πρώτο σετ με 6-2, ενώ έφτασε «μια ανάσα» από τη νίκη, καθώς προηγήθηκε 5-4 στο δεύτερο σετ.

Κάπου εκεί, όμως, η Γερμανίδα ανέβασε την απόδοσή της και χρησιμοποίησε την εμπειρία της για να ανατρέψει την κατάσταση. Τελικά η Γκέργκες επικράτησε στο δεύτερο σετ με 7-5 και ισοφάρισε σε 1-1, ενώ πήρε το τρίτο σετ και τη νίκη με 6-1 απέναντι στην Αντρεέσκου, η οποία μέσα στην εβδομάδα νίκησε δύο τενίστριες που έχουν περάσει από το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα την Αμερικανίδα Βένους Ουίλιαμς και την Καρολίνε Βοζνιάκι από τη Δανία.

Η Γκέργκες είχε πανηγυρίσει και πέρυσι την κατάκτηση του τίτλου στο "Auckland Classic", καθώς τότε είχε νικήσει στον τελικό τη Βοζνιάκι.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα