Ρολάν Γκαρός 2019: Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε τις ρήσεις με Μάρκο Αυρήλιο (pic)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρησιμοποίησε ένα ρητό του Μάρκου Αυρήλιου αναφερόμενος στη νίκη του επί του Μαξ Μάρτερερ στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Είναι γνωστή η συνήθεια του Στέφανου Τσιτσιπά να ποστάρει ρήσεις αρχαίων επιφανών ανδρών μετά από αγώνες του στα μεγάλα τουρνουά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά τη νίκη του επί του Μαξ Μάρτερερ ξεκίνησε τα ποσταρίσματα στο Ρολάν Γκαρός τα λόγια του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, Μάρκου Αυρήλιου: «Μη ως μύρια μέλλων έτη ζην. Το χρεών επήρτηται. Έως ζης, έως έξεστιν, αγαθός γενού»

Δηλαδή: «Μη φέρεσαι σαν να πρόκειται να ζήσεις μύρια χρόνια. Το μοιραίο κρέμεται πάνω σου. Όσο ζεις, όσο είναι ακόμα δυνατόν, γίνε καλός».

Ποιος ήταν ο Μάρκος Αυρήλιος

Μάρκος Αυρήλιος Αντωνίνος Αύγουστος (Imperator Caesar Marcus Aurelius Antoninus Augustus (26 Απριλίου 121 - 17 Μαρτίου 180): Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 161 έως το 180. Κυβέρνησε ως συναυτοκράτορας με τον Λεύκιο Βέρο από το 161 έως το θάνατο του Βέρου το 169. Ήταν ο τελευταίος από τους "Πέντε Καλούς Αυτοκράτορες" και θεωρείται επίσης ως ένας από τους σημαντικότερους στωικούς φιλοσόφους (Βικιπαίδεια).

Δείτε την ανάρτηση


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα