Ο Ναδάλ «στεφάνωσε» τον Τσιτσιπά (vid)

Ο Ραφάελ Ναδάλ νίκησε με 6-2, 6-1 τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό και κατέκτησε τον 11ο τίτλο του στο τουρνουά της Βαρκελώνης. 

Το ματς είχε διάρκεια 1 ώρα και 18 λεπτά. Παρά το γεγονός έβγαλε περισσότερους winner (12 έναντι 9) από τον αντίπαλο του ο Στέφανος δεν μπόρεσε να κοντράρει το Νο 1 κόσμου και μεγαλύτερο παίκτη όλων των εποχών στις χωμάτινες επιφάνειες. Πήρε όμως ένα πολύτιμο μάθημα για τη συνέχεια της καριέρας του. Αύριο θα φιγουράρει στο Νο 45 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο ουρανός δεν έχει όρια...

Η διακύμανση του αγώνα

Το 1ο σετ

Οι δυο παίκτες έβγαλαν την καθιερωμένη φωτογραφία και ο Τσιτσιπάς που κέρδισε το στρίψιμο του νομίσματος διάλεξε να σερβίρει πρώτος. Από δυο λάθη του Ναδάλ και δυο δικούς του winner o Στέφανος πήρε το πρώτο γκέιμ. Μετά ξέσπασε μια σύντομη μπόρα, το χώμα λάσπωσε και ο αγώνας διακόπηκε για μερικά λεπτά... Ξανάρχισε υπό ασθενή βροχή...Ο Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και ισοφάρισε 1-1 τα γκέιμ. Ο Στέφανος αστόχησε σε τρεις επιθέσεις και ο Ναδάλ έκανε το πρώτο μπρέικ (1-2).

Ο Ισπανός κέρδισε 8 συνεχόμενους πόντους πριν υποπέσει σε ντάμπλ φοτ. Στο σημείο αυτό ο Τσιτσιπάς με συντονισμένα χτυπήματα έφτασε στην ισοπαλία. Ο Ναδάλ, όμως, με καλά σερβίς, πήρε τους δυο επόμενους πόντους κι έκανε το 3-1. Με τον πρώτο του winner στο ματς και από ένα λάθος του Στέφανου ο Ναδάλ έφτασε στο 0-30. Ύστερα ανέβηκε στο φιλέ για το 0-40 και πέτυχε δεύτερο μπρέικ ανεβάζοντας τη διαφορά στο 4-1.

Mε όλο και πιο βαριά χτυπήματα ο Ναδάλ στρίμωξε τον Στέφανο. Σε τρία σέρβις γκέιμ έχασε μόλις 6 πόντους. Κατεβάζοντας μια λόμπα με ανάποδο χτύπημα έγραψε το 5-1. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να μείνει στο σετ. Αν και είχε μόλις 50% στο πρώτο σερβίς με υπέροχες επιθέσεις πήρε τον 7ο γκέιμ και μείωσε σε 5-2. Ο Ναδάλ σερίβρε με καινούργιες μπάλες. Ο Στέφανος με σμας προηγήθηκε 0-15. Ο Ναδάλ απάντησε με φόρχαντ στη γωνία (15-15). Από τρία λάθη του Στέφανου το πρώτο σετ έλαβε τέλος (6-2) σε 40 λεπτά.

Το 2o σετ

Ο Ναδάλ κέρδισε το 45ο συνεχόμενο σετ τη φετινή σεζόν στο χώμα. Στο δεύτερο σετ ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του πάνω από το κεντρικό κορτ. Ο Ναδάλ μπήκε επιθετικά, το ανέβασμα του Στέφανου στο φιλέ δεν έφερε αποτέλεσμα. Ο Ναδάλ προηγήθηκε 0-4-. Δυο winner από τους οποίους ο δεύτερος ήταν άσος ξανάβαλαν τον Τσιτσιπά στη διεκδίκηση του γκέιμ (30-40). Όμως ένα αβίαστο λάθος του Στέφανου έδωσε στον Ράφα ένα ακόμη μπρέικ (1-0).

Με σπιναριστά χτυπήματα στο μπάκχαντ του Στέφανου, ο Ναδάλ συνέχισε τον βομβαρδισμό και έφτασε στο 2-0 δίχως να χάσει πόντο. Ο Στέφανος δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις στα βαθιά χτυπήματα, ούτε το ανέβασμα στο φιλέ του έδωσε κάτι. Η πίεση ήταν μεγάλη. Συνέχισε να κάνει λάθη. Έδωσε την ευκαιρία στον Ισπανό να σημειώσει κι άλλο μπρέικ (3-0).

Η ξεκούραση ανάμεσα στα γκέιμ του καθάρισε το μυαλό. Ο Στέφανος έβγαλε ένα απίθανο χτύπημα στο ξεκίνημα του γκέιμ. Με διπλό λάθος του Ναδάλ στο σερβίς ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 0-30. Με δυο γερά σέρβις όμως ο Ισπανός έφερε το γκέιμ στην ισοροπία 30-30. Μετά από ένα μεγάλο ράλι ο Ισπανός έστειλε τη μπάλα στο φιλέ και ο Στέφανος έφτασε σε μπρέικ πόιντ, που ωστόσο, πέρασε ανεκμετάλλευτο. Έχασε άλλο ένα... Κι άλλο ένα... Ο Ναδάλ δεν έδωσε άλλη ευκαιρία. Έκάνε το 4-0.

Ο Στέφανος ανέβασε το ποσοστό στο πρώτο σερβίς και κατέκτησε το πρώτο του γκέιμ στο δεύτερο σετ μειώνοντας σε 4-1. Πήρε θάρρος και πίεσε το σερβίς του Ναδάλ. Όμως παρά το γεγονός ότι έβγαλε απίθανες άμυνες δεν κατάφερε να αποσoβήσει το 5-1. Απογοητευμένος έκανε μέχρι και νταμπλ φοτ στο επόμενο γκέιμ το οποίο, παρά τους δυο διαδοχικούς άσους, έμελλε να είναι και το τελευταίο του ματς.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα