Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών: Πρόκριση για την Εθνική Ανδρών, νίκησε και τις ΗΠΑ (2-0)

Η Εθνική ομάδα των Ανδρών εξασφάλισε την παρουσία της στην κυρίως φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach χάντμπολ, επικρατώντας 2-0 σετ των ΗΠΑ στον Α’ όμιλο του θεσμού.

Την πρόκριση στην κυρίως φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach χάντμπολ, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, εξασφάλισε η Εθνική ομάδα των Ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά τη νίκη του στην πρεμιέρα του Α’ ομίλου επί του Πουέρτο Ρίκο (2-0), έκανε το «2 στα 2» στο γκρουπ επικρατώντας 2-0 σετ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Μια νίκη που δεν εξασφαλίζει ακόμα την πρωτιά στον όμιλο, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας, όμως δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που βασικός στόχος είναι η παρουσία στα προημιτελικά.

Πλέον, η Εθνική στο αυριανό (22/6, 18:20) παιχνίδι της χρειάζεται νίκη επί της Αργεντινής για να μην μπει στην διαδικασία τριπλής ισοβαθμίας με την «αλμπισελέστε» και τους Αμερικανούς, που επίσης χρειάζονται νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο.

Η Εθνική παρουσιάστηκε ανώτερη των ΗΠΑ και πήρε το πρώτο σετ με 25-17. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, αφού συνέχισε την εξαιρετική αγωνιστική της πορεία και «λύγισε» τους Αμερικανούς και στο δεύτερο σετ με 20-18.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στην τελευταία επίθεση, με τέσσερα μόλις δευτερόλεπτα να απομένουν για το φινάλε, αλλά η «γαλανόλευκη» χάρη στην εξαιρετική αμυντική της λειτουργία διατήρησε το υπέρ της σκορ.

Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο Υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Kάναμε το 2/2 στο Τουρνουά, το ιδανικό ξεκίνημα. Κερδίσαμε το πρώτο ματς το πρωϊ κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο (2-0), έχοντας το… άγχος της πρεμιέρας. Και το απόγευμα, πήραμε μία σημαντική νίκη, αν και ήμασταν το αουτσάϊντερ, κόντρα στις Η.Π.Α. Θέλουμε να κάνουμε τρεις νίκες στην πρώτη φάση, για να είμαστε σε θέση ισχύος στην επόμενη φάση. Ήμαστε όλοι μια… γροθιά. Ευχαριστώ τους φιλάθλους για την συμπαράσταση», δήλωσε ο αθλητής της Εθνικής, Μανώλης Λαδάκης.

ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑ 0-2 (17-25, 18-20)

ΗΠΑ (Χίνσον): Ενγκουγιέν, Εσπινόσα, Ντομινίκ 18, Τζόνσον, Φοφανά, Κουκ, Κόμαν, Ούντο – Ουντόμα 7, Μακμούρτι 6, Μπόρτσικ 4

ΕΛΛΑΔΑ (Λαζαρίδης): Λαδάκης 16, Μπόσκος, Ελευθεριάδης Γ. 9, Καραγκιοζόπουλος 12, Τσαναξίδης 8, Μπάτζιος, Θεοδώρου, Ελευθεριάδης Β., Γουργούμης, Παπάζογλου

Διαιτητές: Μπαρτκόβιακ, Λακόμι (Πολωνία) Αποκλεισμοί: 3-2 Αποβολές: 1-0


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα