ΕHF Cup: Δοκιμασία στην Ουγγαρία για τον Ολυμπιακό

Με την ουγγρική Κόμλο θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκο» ενόψει και της ρεβάνς στο Ρέντη. 

Με στόχο να αποσπάσει ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει αβαντάζ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς του Ρέντη, ο Ολυμπιακός/Ομιλος Ξυνή αντιμετωπίζει αύριο (5/10, 20:30 ώρα Ελλάδας) στην Ουγγαρία την Κόμλο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον 2ο γύρο του ΕHF Cup ανδρών στο χάντμπολ. Μετά την περσινή «παρθενική» ευρωπαϊκή τους εμπειρία, όπου αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο της ίδιας διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν σαφώς πιο έτοιμοι και οι φιλοδοξίες τους δεν εξαντλούνται στην αποκόμιση εμπειριών. Αυτό βεβαίως, δεν σημαίνει ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορούν να θεωρηθούν φαβορί, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει μεν πολλές παρουσίες στην Ευρώπη (επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια), προέρχεται όμως από ένα από τα ισχυρότερα πρωταθλήματα και από μία χώρα με μεγάλη παράδοση στο άθλημα.

Η Κόμλο εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο τερματίζοντας πέμπτη στο περσινό ουγγρικό πρωτάθλημα, ενώ στην ίδια θέση βρίσκεται και φέτος μετά από πέντε αγωνιστικές (τρεις νίκες - δύο ήττες). Στο ρόστερ της υπάρχουν συνολικά επτά ξένοι παίκτες, όλοι από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας (Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Βοσνία), και δύο εξ αυτών, ο Μαυροβούνιος Ιγκόρ Μάρκοβιτς και ο Κροάτης Σρέτσκο Γέρκοβιτς, είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, τόνισε ενόψει της αναμέτρησης στην Ουγγαρία: «Για να βελτιωνόμαστε ως ομάδα πρέπει να παίζουμε τέτοια δυνατά ευρωπαϊκά παιχνίδια και μόνο για αυτό το λόγο θέλουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο στην Ευρώπη και να φανούμε ανταγωνιστικοί. Καταρχάς η έδρα της αντιπάλου μας είναι δυνατή και με κόσμο και πάντα παρουσιάζεται ισχυρή και στο ουγγρικό πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε πολλά στοιχεία για αυτή την ομάδα. Πηγαίνουμε διαβασμένοι και θέλουμε να αντέξουμε στην πίεση που θα ασκήσει ο αντίπαλος».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ερντοάν Βιτάκου και Αρσίμ Βιτάκου από το Κόσοβο, ενώ η ρεβάνς θα γίνει την Κυριακή 14/10 (17:00), στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα