ΕΗF: Με 8+2 ομάδες στην Ευρώπη και επικεφαλής στο European Cup η Ελλάδα

Η ΕHF ενημέρωσε επίσημα την ΟΧΕ σχετικά με τις θέσεις που δικαιούται η Ελλάδα την επόμενη σεζόν.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (ΕHF) ενημέρωσε επίσημα την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) σχετικά με τις θέσεις που δικαιούται η Ελλάδα την επόμενη σεζόν 2024-2025 στα Κύπελλα Ευρώπης, βάσει και του ανανεωμένου ranking.

Η Ελλάδα του χρόνου θα εκπροσωπηθεί στην Ευρώπη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου με 10 ομάδες (8+2), από 4 σε άνδρες και γυναίκες, ενώ έχει το δικαίωμα να δηλώσει μία επιπλέον ομάδα για κάθε κατηγορία.

Κάθε χρόνο η ΕHF επιλέγει κάποιες ομοσπονδίες που μπορούν να δηλώσουν μία επιπλέον ομάδα στα Κύπελλα Ευρώπης. Η ΕΗF αποφασίζει αν θα δεχτεί την «additional team», όπως αναφέρεται επίσημα, βάσει και των συνολικών δηλώσεων συμμετοχής.

Από τις αποφάσεις των προηγούμενων ετών και της περπατημένης, η ΕHF κάνει δεκτές τις επιπλέον ομάδες, τουλάχιστον αυτό έχει συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις των ελληνικών ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είχε ξανά 5 ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης στους Άνδρες τη σεζόν 2021-2022, ενώ 10 συνολικά ομάδες είχαν αγωνιστεί ξανά τη σεζόν 2012-2013.

Όσον αφορά την κατανομή των ομάδων μας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, υπάρχουν διαφοροποιήσεις, αφού στους άνδρες η Ελλάδα δεν έχει φέτος θέση στο European League, ωστόσο έχει τοποθετηθεί ως επικεφαλής στο European Cup όπου και θα έχει 5 εκπροσώπους.

Στις γυναίκες ο πρωταθλητής Ελλάδος διατηρεί θέση στο European League, ενώ στο European Cup θα παίξουν 4 ομάδες.

Σημειώνεται πως ο πρωταθλητής στους άνδρες έχει το δικαίωμα αν το επιθυμεί να ζητήσει από την EHF να αγωνιστεί στο European League, ξεκινώντας φυσικά από τα προκριματικά.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα