Ο Νίκος Ρίζος δεν είναι κομμουνιστής! (vid)

Είναι δυνατόν ένας αστυφύλακας να είναι ταυτόχρονα κομμουνιστής και σεσημασμένος διαρρήκτης. Όχι βέβαια!

Ο Νίκος Ρίζος δεν θέλει να έχει καμία, μα καμία, σχέση με τα ξαδέρφια που φέρουν το ίδιο ονοματεπώνυμο Ο Στέφανος Ληναίος, ο Νίκος Τσούκας και ο Νίκος Ρίζος που ερμηνεύουν τρεις διαφορετικές εκδοχές του Χρήστου Δελημάνη δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Το παράξενο είναι πώς αυτή η ταινία με την τολμηρή πολιτική σάτιρα πέρασε από τη λογοκρισία της εποχής, αν σκεφτεί κανείς ότι γυρίστηκε και προβλήθηκε μεσούσης της δικτατορίας, το 1969.

Η Άννα Φόνσου είναι η "Κόμισσα της Φάμπρικας" σε ένα ρόλο προβλέψιμης ανατροπής. Σε κάθε περίπτωση όμως η σκηνοθεσία και οι αβίαστες όσο και οι φιλότιμες ερμηνείες των ηθοποιών δίνουν ένα καλό αποτέλεσμα σε μια εποχή μάλιστα που ο παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος πνέει τα λοίσθια.

Στη σκηνή που παρακολουθούμε ο Νίκος Ρίζος με την Γιώτα Σοϊμίρη εκπροσωπούν το προλεταριάτο και το υποπρολεταριάτο σε μια αυλή, γνώριμο σκηνικό της δεκαετίας του '60. Η "Κόμισσα της Φάμπρικας" σε σενάριο Ασημάκη Γιαλαμά, Κώστα Πρετεντέρη, σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα και παραγωγή Κλέαρχου Κονιτσιώτη έκοψε ούτε λίγο ούτε πολύ 222.129 εισιτήρια.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα