Δαλιανίδης για Φίνο: Άλλαξε το τέλος της ταινίας μου «Ο Κατήφορος» κι έγινε επιτυχία

Ο Γιάννης Δαλιανίδης θυμόταν την πρώτη του συνάντηση με τον Φίνο. Τότε εκείνος ήταν ένας νεαρός και άσημος σκηνοθέτης. 

Αφηγείται για αυτό στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη: "Ήταν η μέρα της γιορτής μου, θυμάμαι, και με ζήτησαν στο τηλέφωνο. Ήταν ένας υπάλληλος του Φίνου και μου είπε: 'Κύριε Δαλιανίδη, θέλει να σας μιλήσει ο κύριος Φίνος' Καταλαβαίνεις τι σήμαινε αυτό για μένα. Την επόμενη μέρα μπήκαμε στην αίθουσα προβολής. Μου είπε πως ήθελε να κάνει μια ταινία για τη νεολαία.

Πήδησα ως επάνω: "Το 'χω έτοιμο το σενάριο" του είπα. Του πήγα τον Κατήφορο, τον διάβασε και του άρεσε πολύ. Μου άλλαξε όμως το φινάλε. Εγώ είχα ένα δικηγόρο ο οποίος υπερασπιζόταν τη Ζωίτσα. Ο Φίνος όμως ήθελε να την υπερασπιστεί ο πατέρας της αφού ήταν δικηγόρος.

Έτσι αυτά που είχα για τον τάδε δικηγόρο, τα πέρασα στον πατέρα. Έγινε πολύ μελό το τέλος, αλλά ίσως αυτός ήταν και ο λόγος της τεράστιας επιτυχίας".

Θυμίζουμε ότι ο Κατήφορος είναι ταινία του 1961 σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη και είναι η ταινία που ανέδειξε τη Ζωή Λάσκαρη αλλά και τον Κώστα Βουτσά. Ήρθε πρώτη σε εισιτήρια εκείνη τη χρονιά και αποτέλεσε μια από τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της Φίνος Φιλμ.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα