Βουτσάς: Ήμουν μπροστά όταν ο Φίνος απέφευγε τον Χατζηχρήστο

Ο Κώστας Βουτσάς ήταν από αυτούς που έβγαλαν  χρήματα από τον ελληνικό κινηματογράφο. Στις εξομολογήσεις του στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη αναφέρει ένα περιστατικό που του άλλαξε τη ζωή.

"Μια μέρα καθόμουν με τον Φίνο στο γραφειάκι του και μιλούσαμε. Χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν ο Χατζηχρήστος. Ήταν η εποχή που είχε ήδη κάποια προβλήματα υγείας. Ο Φίνος ζήτησε απ' αυτόν που απάντησε στο τηλέφωνο να πει στον Χατζηχρήστο πως μιλούσε εκείνη την ώρα και να τον πάρει αργότερα. Το ίδιο τηλεφώνημα επαναλήφθηκε και ο Φίνος δεν του μίλησε.

Εγώ σοκαρίστηκα, γιατί ο Χατζηχρήστος τότε ήταν μεγάλη φίρμα. Υπήρξαν εποχές που ο Χατζηχρήστος με τον Φίνο ήταν φιλαράκια. Όταν συνέβησαν λοιπόν αυτά, είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα επιτρέψω ποτέ στον Φίνο να μου κάνει κάτι ανάλογο. Είχα τρομάξει. Έτσι αποφάσισα να πάω στον Καραγιάννη. Μου είχε προτείνει 350.000 την ταινία, που το '67 ήταν μυθικό ποσό. Με αυτά τα χρήματα έπαιρνες τριάρι στην Πατησίων..."

Ο Βουτσάς δεν αρνήθηκε ποτέ ότι πλούτισε από το σινεμά. Παραδεχόταν μάλιστα πως ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στη δεκαετία του '60 υπήρξε "ο νέος της εποχής", το σύμβολο για μια ολόκληρη γενιά λίγο αφελή, λίγο ονειροπόλα, λίγο οργισμένη, λίγο από όλα. Για να κατακτήσει την κορυφή είχε την αμέριστη συμπαράσταση του Γιάννη Δαλιανίδη.

Ο Σακελλάριος αντίθετα δεν τον πρόσεξε ιδιαίτερα. Ο Φίνος τον έκανε βασιλιά αλλά ο Βουτσάς απέδρασε από την "αγκαλιά" εγκαίρως για να μην βιώσει ταπεινωτικά επεισόδια σαν αυτό που αναφέρει παραπάνω.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα