Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες: Ο Ηλιόπουλος έπεσε από τον 3ο όροφο και δεν σκοτώθηκε

Η πτώση του Ηλιόπουλου από τον 3ο όροφο ήταν πέρα για πέρα πραγματική άλλο που ο συμπαθής ηθοποιός δεν σκοτώθηκε «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» ταινία σταθμός παραγωγής Φίνος Φιλμ, 1960.

Ο πανταχού παρών Αλέκος Σακελλάριος καλεί τους πρωταγωνιστές Ντίνο Ηλιόπουλο και Κώστα Χατζηχρήστο, τους δείχνει ένα παράθυρο στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στη γωνία Μπουμπουλίνας και Νοταρά και τους λέει: «Από κει θα πέσετε!»

Οι δύο πρωταγωνιστές ανεβαίνουν γρήγορα τα σκαλιά που οδηγούν στο μοιραίο παράθυρο κι ακούνε τη φωνή του Σακελλάριου που ρωτά: «Ποιος θα πηδήσει πρώτος;» «Εγώ!» απαντά ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Θα μετανιώσει για την προθυμία του αυτή τα επόμενα μαρτυρικά λεπτά που θα μεσολαβήσουν.

Στο μεταξύ είναι η ώρα που έχει σχολάσει το Πολυτεχνείο και ο φοιτητόκοσμος έχει μαζευτεί για να δει το «πήδημα του θανάτου». Ο Ηλιόπουλος ανεβασμένος στο περβάζι, κοιτάζει μια το ιλιγγιώδες ύψος και μια την λαοθάλασσα που περιμένει και στρέφεται προς τον Χατζηχρήστο. «Φοβάμαι, Κώστα» εξομολογείται.

Ο Χατζηχρήστος κοιτάζει με τη σειρά του και του απαντά: «Δεν πειράζει. Τώρα εκτεθήκαμε» Δείχνοντάς του το δρόμο συμπληρώνει: «Πέθανε!» Ο Ηλιόπουλος πέφτει στο κενό και προσγειώνεται στο πυροσβεστικό δίχτυ που είχαν απλώσει από κάτω. Ακόμα κι έτσι ήταν μια γενναία απόφαση για τον δημοφιλή κωμικό.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα