Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του ελληνικού σινεμά

Απολαμβάνουμε ακόμα τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου με τους αστραφτερούς πρωταγωνιστές.

Από τούς άντρες ηθοποιούς συνήθως ιεραρχούμε ως κορυφαίους το Νίκο Κούρκουλο, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Ωστόσο ο πιο ακριβοπληρωμένος σταρ δεν ανήκει σε αυτή την πρώτη γραμμή και ίσως δύσκολα θα πήγαινε το μυαλό του θεατή σε αυτόν.

Ο Κώστας Βουτσάς έχει επανειλημμένα παραδεχτεί πως κατάφερε να κρατήσει ψηλά το κασέ του. Μετά ίσως την Αλίκη Βουγιουκλάκη ο χαριτωμένος αυτός θεατρίνος έβγαλε πολλά λεφτά από τον ελληνικό κινηματογράφο και από την συνεργασία του με τον Φίνο.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη προσδιόρισε την αμοιβή του για μια ταινία στις 350.000 δραχμές, ποσόν με το οποίο τότε έπαιρνε κάποιος ένα τεσσάρι διαμέρισμα σε καλή περιοχή της Αθήνας. Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει ο ακριβοπληρωμένος Βουτσάς, καθώς στη δεκαετία του '60 ενσάρκωσε όσο κανείς άλλος τον «νέο της εποχής» δίνοντας ένα φρέσκο πρόσωπο στο ελληνικό σινεμά. Επιπλέον ήταν, καθώς φαίνεται, πάντοτε συνεπής στη δουλειά του και αποτελεσματικός στη συνεργασία του, πράγμα που ως γνωστόν εκτιμούσε πολύ ο Φιλοποίμην Φίνος.

Η πρωταγωνιστική του φιγούρα στο πανί παραμένει άφθαρτη και ανεξίτηλη σε εκείνες τις πρώτες κλασικές ταινίες που γύρισε με τη Φίνος Φιλμ και ασφαλώς εξηγούν τη μεγάλη αγάπη με την οποία τον περιέβαλλε ανέκαθεν το κοινό. Είναι ίσως ο τελευταίος μεγάλος σταρ που ανέδειξε ο παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα