Οι ηθοποιοί που πέρασαν από τη «μαύρη λίστα» της Φίνος Φιλμ

Σπουδαίοι πρωταγωνιστές του ελληνικού σινεμά ήταν «κομμένοι» από τον Φίνο και χρειάστηκε αγώνας για να μπουν στο κάστινγκ των ταινιών που οι ίδιοι απογείωσαν.

Αμέτρητες οι εμμονές του Φιλοποίμενα Φίνου όσον αφορά τους πρωταγωνιστές των ταινιών του. Κάθε φορά οι σκηνοθέτες του έδιναν μάχη για να επιβάλουν τον ηθοποιό της αρεσκείας τους, αυτόν που θεωρούσαν ότι θα απογείωνε μια ταινία. Στην ερωτική κομεντί «Λατέρνα Φτώχεια και φιλότιμο» ο Φίνος απέρριπτε χωρίς δεύτερη κουβέντα την Τζένη Καρέζη και τον Βασίλη Αυλωνίτη.

Στην πρώτη εφηύρε κάποιον στραβισμό και ένα τσέβδισμα, στον δεύτερο καταλόγιζε συμμετοχές σε ταινίες δεύτερης διαλογής και τον θεωρούσε καμένο χαρτί. Για τη «θεία από το Σικάγο» στραβομουτσούνιασε στην ιδέα της Γεωργίας Βασιλειάδου, που την θεωρούσε «συνταξιούχο» αλλά τελικά διαψεύστηκε. «Η θεία από το Σικάγο» ήταν ο λόγος που το κρατούσε μανιάτικο στην Αλίκη Βουγιουκλάκη επειδή αρνήθηκε να παίξει ρόλο δευτεραγωνίστριας. Προσπάθησε να της κόψει τον κινηματογράφο κι ευτυχώς για τον ίδιο δεν τα κατάφερε.

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν ακόμα μια persona non grata για τον Φίνο και εξαιτίας της λίγο έλειψε να τα χαλάσει με τον Γιάννη Δαλιανίδη. Ακόμα και ο Κώστας Χατζηχρήστος βρέθηκε στη «μαύρη λίστα» του Φίνου, που σύμφωνα με τον Κώστα Βουτσά κάποια στιγμή δεν του απαντούσε στο τηλέφωνο.

Μια ακόμα «κομμένη» πρωταγωνίστρια ήταν η Μαίρη Χρονοπούλου που όταν ο Φίνος αρρώστησε φέρεται ότι διέδιδε τον θάνατό του. Η μεγάλη αντιπάθεια του Φίνου, ωστόσο, υπήρξε η Μελίνα Μερκούρη με την οποία δεν δέχτηκε να συνεργαστεί καταλογίζοντάς της το εφηβικό ειδύλλιο με τον δωσίλογο στην Κατοχή την εποχή που ο ίδιος και η οικογένειά του κυνηγήθηκαν από τους κατακτητές λόγω εβραϊκής καταγωγής.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα