«Οι αδίστακτοι», μια παρέλαση γιγάντων

Η ταινία «Αδίστακτοι» του Ντίνου Κατσουρίδη ευτύχησε να έχει συντελεστές που η αξία τους υπερέβαινε κατά πολύ το αποτέλεσμα.

Βρισκόμαστε στα 1965, σε μια εποχή που οι κλασικοί του μικροφώνου και της μεγάλης οθόνης βρίσκονται στο απόγειο της δόξας, στην πιο ώριμη φάση τους. Η ταινία «Αδίστακτοι» του Ντίνου Κατσουρίδη συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των ανθρώπων του λαϊκού πολιτισμού.

Η υπόθεση του έργου περιορίζεται σε ένα μέτριο νουάρ με προεκτάσεις υποκόσμου και μελοδραματικούς ρόλους αλλά η συμμετοχή των γιγάντων της εποχής θα δώσει στην κατά τα άλλα αδιάφορη ταινία μια λάμψη διαχρονικότητας.

Αποκορύφωμα το μουσικό επεισόδιο στο οποίο εμφανίζονται Καζαντζίδης-Μαρινέλλα να ερμηνεύουν το χασάπικο του Μαρκόπουλου, «Ποιος δρόμος είναι ανοιχτός». Η κινηματογράφηση είναι εκπληκτική, όπως και οι γωνίες από τις οποίες εικονίζεται να τραγουδά ο Στέλιος. Το ζευγάρι Κούρκουλος-Χρονοπούλου από την άλλη είναι μια ισχυρή αντίστιξη, στο μεγάλο ντουέτο των τραγουδιστών. Η σύμπραξη του Κούρκουλου εντυπωσιακή δίπλα στα ιερά τέρατα του ελληνικού τραγουδιού.

Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη σκηνή που συναρπάζει με το δωρικό ύφος των συντελεστών της. Κοινώς τέτοια ενσταντανέ δεν ξαναγυρίζονται!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα