Αυτή ήταν η πιο καλοντυμένη ηθοποιός του ελληνικού σινεμά σύμφωνα με τους σκηνοθέτες

Αν πιστέψουμε όσα έλεγαν κατ' ιδίαν οι σκηνοθέτες, μία είναι η πιο καλοντυμένη ηθοποιός του ελληνικού σινεμά

Στη χρυσή δεκαετία 55-65 γεννήθηκαν και παρήλασαν τα μεγάλα ονόματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Σε αυτή τη δεκαετία είδαμε το αστέρι της Αλίκης Βουγιουκλάκη να μεσουρανεί σε επίπεδο δημοφιλίας αλλά δεν ήταν η μόνη που έλαμπε. Παρουσίες όπως η Ζωή Λάσκαρη, η Μάρθα Καραγιάννη, η Μαίρη Χρονοπούλου ή η Μάρω Κοντού διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τίτλους ομορφιάς και κομψότητας.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης μας αποκαλύπτει ότι την εποχή εκείνη οι ηθοποιοί έφερναν στα κινηματογραφικά στούντιο τα ρούχα που θα φορούσαν στις ταινίες. Ο γνωστός σκηνοθέτης εξαίρει στο σημείο αυτό την Τζένη Καρέζη, θεωρώντας πως η θητεία της στο Εθνικό θέατρο και η εν γένει κουλτούρα της τής έδινε ένα προβάδισμα σε σχέση με τις υπόλοιπες σταρ ακόμα και στο ντύσιμο.

Στις κλασικές ταινίες της δεκαετίας 55-65 όπου πρωταγωνιστεί η Τζένη, βλέπεις πάντα ένα καλοντυμένο κορίτσι με ισορροπία και γούστο στις ενδυματολογικές της επιλογές. Την σικάτη αυτή πλευρά της Καρέζη εξήρε επίσης και ο πρώτος διδάξας, ο Αλέκος Σακελλάριος. Η Καρέζη, όπως την βλέπουμε στις ταινίες της εποχής εκείνης, σου δίνει την εντύπωση πως είναι μπροστά από την εποχή της και θα μπορούσε και σήμερα να περνιέται ηθοποιός της μόδας.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα