Μπέλλου σε έξαλλη κατάσταση: «Τι με έβαλες, ρε συ, να πω αυτό το κ@@@τράγουδο»

Το αριστούργημα που η Σωτηρία Μπέλλου τραγούδησε στο στούντιο, μετάνιωσε, έστειλε εξώδικο στην εταιρεία και απαγόρευε την κυκλοφορία του και όταν τα άκουσε ηχογραφημένο ζήτησε συγγνώμη.

Είναι μια από τις ιστορίες που σκαρώνει η ίδια ζωή. Θαρρείς πως υπάρχει ένα τραγούδι που ήθελε ή που έπρεπε να κυκλοφορήσει πάση θυσία. Ένα τραγούδι που η Σωτηρία Μπέλλου χαρακτήρισε «κωλοτράγουδο» αλλά τελικά ερμήνευσε η ίδια και σήμερα χαρακτηρίζεται από πολλούς αριστούργημα.

Πίσω στο 1981 κυκλοφορεί ο δίσκος «Φράγμα», με τραγούδια σε μουσική του Δήμου Μούτση και στίχους του Κώστα Τριπολίτη. Μεταξύ των τραγουδιών και το γνωστό πλέον «Δε λες κουβέντα» που ερμήνευσε μοναδικά η Σωτηρία Μπέλλου.

Μόνο που η ίδια, αρχικά θεώρησε ότι επρόκειτο για «κωλοτράγουδο». Συγκεκριμένα, πήγε στο στούντιο, ηχογράφησε το τραγούδι και μετά από πέντε μέρες, σε έξαλλη κατάσταση πήγε στο σπίτι του Δήμου Μούτση στα Ιλίσια:

«Τι με έβαλες, ρε συ, να πω αυτό το κωλοτράγουδο; Ολο «όχι» κι «όχι» είναι. Δε λες κουβέντα, δεν πας πουθενά, δεν κάνεις τίποτα! Τι διάολο δηλαδή, χάθηκε να λέει και κάπου πως παρ’ όλα αυτά σ’ αγαπάω;».

Το εξώδικο και η συγγνώμη

Την επόμενη ημέρα με εξώδικο προς την εταιρεία απαιτούσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας του τραγουδιού.

Πέρασαν λίγες ημέρες και ο υπομονετικός Μούτσης τής έστειλε ηχογραφημένο το τραγούδι. Η Μπέλλου το άκουσε και έσπευσε να συναντήσει τον Μούτση. Του ζήτησε συγγνώμη και του είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ακριβό δώρο που της είχε κάνει.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα