Καρέζη - Χατζηφωτίου: Ο Μπιθικώτσης είπε «εσείς οι δύο τι κάνετε;» και τραγούδησε στον γάμο τους

«Παντρέψου εσύ, ρε, και καθαρίζω εγώ», είπε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης στον Ζάχο Χατζηφωτίου που του είπε για την Τζένη Καρέζη «μάλλον αγαπιόμαστε». Η πλοιοκτήτρια με τζιν και το ναυτικό πουλόβερ που τους πάντρεψε.

Μάιος του 1962. Η Αθήνα προετοιμάζεται για τον γάμο της πριγκίπισσας Σοφίας και του διαδόχου του ισπανικού θρόνου, πρίγκιπα Χουάν Κάρλος. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 7 Μαΐου ένα άλλο ζευγάρι κλέβει την παράσταση.

Η Αλεξάνδρα, που πέθανε στη γέννα και έδωσαν το όνομά της στη Λεωφόρο, το Μαιευτήριο και την Πλατεία

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου και η Τζένη Καρέζη ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας στη Φιλοθέη με 500 καλεσμένους και 5.000 ακάλεστους να τους εύχονται βίον ανθόσπαρτον.

O άνθρωπος που ουσιαστικά συνετέλεσε στην πρόταση γάμου

Είχε προηγηθεί η γνωριμία τους λίγους μήνες νωρίτερα και η μεγάλη απόφαση στο κέντρο «Τριάνα του Χειλά». Τη βραδιά εκείνη είχε περιγράψει στην εκπομπή Gala, ο Ζάχος Χατζηφωτίου: «Με την Τζένη παντρευτήκαμε τον Μάιο του 1962. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, που τραγούδησε στον γάμο μας, ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά συνετέλεσε στην πρόταση γάμου.

Είχαμε πάει με την Τζένη στην "Τριάνα" όπου τραγουδούσαν Μπιθικώτσης, Ζαμπέτας, Μοσχολιού και Δούκισσα. Στο τέλος του προγράμματος ο Μπιθικώτσης κάθισε στην παρέα μας και με ρωτάει: "Δεν μου λες, ρε φίλε, εσείς οι δύο τι κάνετε;". "Μάλλον αγαπιόμαστε", του απαντάω και συνεχίζω: "Δεν μου λες, Γρηγόρη, αν παντρευτούμε, θα 'ρθεις να τραγουδήσεις στον γάμο μας;". "Παντρέψου εσύ, ρε, και καθαρίζω εγώ"».

Η κουμπάρα Μάγια Καλλιγά

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου είχε μιλήσει για την πλοιοκτήτρια που τους πάντρεψε και το χασάπικό τους: «Κουμπάρα μας ήταν η πλοιοκτήτρια Μάγια Καλλιγά (σ.σ: εκείνη την εποχή ο Χατζηφωτίου είχε αγοράσει δύο καράβια), η οποία στη δεξίωση άλλαξε το υπέροχο φόρεμα της με τζιν παντελόνι και ναυτικό πουλόβερ και χόρεψε ένα από τα ωραιότερα χασάπικα με τον γαμπρό και τη νύφη».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα