Ποια είναι η «Μαργαρίτα η Μαργαρώ»: Την τραγούδησε ο Μπιθικώτσης, έγινε ταινία με την Καρέζη

«Η Μαργαρίτα, η Μαργαρώ, μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη, με τη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση, κι έγινε ταινία με την Τζένη Καρέζη που την τραγούδησε ντουέτο με τον Γιάννη Φέρτη κάνοντας ποδηλατάδα.

Χιλιοτραγουδισμένοι στίχοι… «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ / περιστεράκι στον ουρανό / τον ουρανό μες στα δυο σου μάτια κοιτάζω / βλέπω την πούλια και τον Αυγερινό…», τραγουδούσαν το 1960 ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο Αντώνης Κλειδωνιάρης στο τραγούδι από τον κύκλο τραγουδιών «Αρχιπέλαγος». Σύνθεση, στίχοι, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας από τον Μίκη Θεοδωράκη και στο μπουζούκι ο Μανώλης Χιώτης.

Καρέζη - Χατζηφωτίου: Ο Μπιθικώτσης είπε «εσείς οι δύο τι κάνετε;» και τραγούδησε στον γάμο τους

Η ταινία «Ποια είναι η Μαργαρίτα»

Το 1961 έρχεται η ταινία «Ποια είναι η Μαργαρίτα». Κωμωδία σε παραγωγή «Γ. Καρατζόπουλος & ΣΙΑ» και σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα. Το σενάριο γράφτηκε από τον Γιάννη Δαλιανίδη.

Ο Βέγγος αποθεώθηκε για το κλάμα του. Του έπαιρναν το σπίτι. Ποιος τον έσωσε

Πρωταγωνιστούν η Τζένη Καρέζη, ο Θανάσης Βέγγος, ο Γιάννης Φέρτης, ο Δημήτρης Νικολαΐδης, ο Κούλης Στολίγκας και ο Στέφανος Ληναίος. Η ταινία ήρθε ένατη σε εισπράξεις για την περίοδο 1961-62 ανάμεσα σε 68 ταινίες, κόβοντας 52.421 εισιτήρια. Εδώ κάνει την πρώτη του εμφάνιση ο Κώστας Καρράς, ο οποίος θα γίνει γνωστός λίγα χρόνια αργότερα από πολεμικές και δραματικές ταινίες.

Η Τζένη Καρέζη τραγουδάει ντουέτο με τον Γιάννη Φέρτη το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ», στην σκηνή της ποδηλατάδας προς το τέλος της ταινίας.

Η Μαργαρίτα - Ασπασία

Ποια είναι όμως η «Μαργαρίτα η Μαργαρώ». Πρόκειται για την κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα. Η Μαργαρίτα - Ασπασία Θεοδωράκη είναι κόρη του Μίκη Θεοδωράκη και της Μυρτούς Αλτίνογλου. Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου 1958. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Paris VIII και είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα