Ο Νίκος Σιδέρης, ο ύμνος του Ολυμπιακού και οι ενοχλημένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού

Τον Νίκο Σιδέρη, οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό τον αποκαλούσαν «δύναμη της φύσης». Με τον θάνατό του θυμηθήκαμε ένα περιστατικό στο γήπεδο της Χρυσούπολης όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού ενοχλήθηκαν από τον «ερυθρόλευκο» ύμνο και εκείνος μπήκε μπροστά…

Ήταν καλοκαίρι του 2009. Ιούλιος μήνας με τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού να δίνουν ένα ακόμη αγώνα στο γήπεδο της Χρυσούπολης, για τον φιλανθρωπικό σκοπό της ενίσχυσης του ταμείου του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Όλα ήταν όμορφα. Η ατμόσφαιρα χαρούμενη και φιλική αλλά αρκετά λεπτά μετά τη λήξη αναμέτρησης, την ώρα που οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν σε δεξίωση των διοργανωτών στο γήπεδο, μικρός αριθμός νεαρών οπαδών που δήλωναν «πράσινοι» (σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες) κατευθύνθηκε στο γήπεδο με διάθεση «πάμε να τους δείξουμε ποιοι είμαστε» και ό,τι συνεπάγεται αυτό, αλλά αποχώρησαν χωρίς να πραγματοποιήσουν το σκοπό τους.

Οι οπαδοί έδειχναν ενοχλημένοι από τον ύμνο του Ολυμπιακού, που επί ώρες ακουγόταν από τα μεγάφωνα των εγκαταστάσεων. Ζήτησαν το λόγο από τους «ερυθρόλευκους», που εκτός των άλλων ήταν φιλοξενούμενοι. Έξω από την είσοδο του γηπέδου βρήκαν μπροστά τους τον γενικό γραμματέα των βετεράνων, Αντώνη Γλύκα. Αμέσως τον πλησίασαν και του είπαν με …άγριο ύφος: «Πρέπει να ακούμε τον τραγούδι σου συνέχεια; Πήγαινε να τους πεις να το κλείσουν τώρα και να μην το ξαναβάλουν».

Ο Γλύκας απάντησε, λέγοντας ότι «ο Ολυμπιακός παίζει και όπου βρίσκεται η ομάδα ο ύμνος της θα ακούγεται. Στο γήπεδο όλοι Ολυμπιακοί είναι και θέλουν να τον ακούνε». Οι ψάχνοντες αφορμή για φασαρία κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και τότε ανέλαβε …δράση ο Νίκος Σιδέρης.

Μπήκε ανάμεσα τους και είπε στους …εξαγριωμένους «τι θέλετε. Ήρθατε να κάνετε τους μάγκες σε εμάς;». Ο Σιδέρης, «δύναμη της φύσης», όπως τον αποκαλούσαν κάποτε οι συμπαίκτες του, δεν άφησε εκεί το θέμα και έφυγε αμέσως κατά πάνω τους.

Από τις φωνές, βγήκαν έξω όλοι οι παλαίμαχοι και των δύο ομάδων καθώς και αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού και είδαν τον ανιψιό του «Φόντακα» να …διώχνει μόνος του τους παρείσακτους, οι οποίοι βλέποντας πολύ «ερυθρόλευκο» κόσμο γύρω τους, δεν μπορούσαν να παραμείνουν περισσότερο εκεί.

Οι ψυχραιμότεροι σταμάτησαν τον Σιδέρη και μετά από λίγο άκουσαν από το στόμα του της εξής ατάκα: «Είναι δυνατό να παίζει ο ύμνος του Ολυμπιακού και να έρχονται να μας βρίζουν; Κάποτε πηγαίναμε στην Τούμπα και δεν φοβόμασταν χιλιάδες κόσμο που ήθελε να μας δείρει. Θα φοβηθούμε τώρα πέντε πιτσιρίκια;».

Ο Νίκος Σιδέρης έλεγε τότε για το περιστατικό «όσοι έχουμε φορέσει αυτή τη φανέλα σε άλλες εποχές, έχουμε περάσει πολλά, ευχάριστα και δυσάρεστα. Εγώ προσωπικά τη φοράω στους αγώνες των παλαιμάχων και ανατριχιάζω. Δεν μπορώ να βλέπω …παιδάκια να βρίζουν την ιστορία του Ολυμπιακού και να επιτίθενται σε ανθρώπους άνω των 60 ετών. Είναι άνανδρο και δεν το ανέχομαι».


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα