Όταν θεωρούσαν τον Βασίλη Βασιλικό αρχηγό της «17 Νοέμβρη»

Υπήρξε μια περίοδος που ο Βασίλης Βασιλικός θεωρούνταν από τη CIA και την ΚΥΠ ως ο αρχηγός της «Ε.Ο. 17 Νοέμβρη» και ο συγγραφέας των προκηρύξεων της οργάνωσης.

Η εφημερίδα «Traffic» του Γιώργου Τράγκα, στις 8 Ιουλίου 2002 κυκλοφόρησε με τίτλο: «Ιδού ο αρχηγός της ''17 Νοέμβρη''» με μια μεγάλη φωτογραφία του Βασίλη Βασιλικού! Το πρωτοσέλιδο προκάλεσε οργή αλλά και την άμεση αντίδραση του σπουδαίου συγγραφέα.

«Διάβασα κατάπληκτος ανώνυμα σενάρια φανταστικής εμπλοκής μου σε τρομοκρατικές οργανώσεις και τρομοκρατικά εγκλήματα. Θεωρώ ανάξιο διάψευσης το συγκεκριμένο συκοφαντικό περιεχόμενό τους. Όλα αυτά, είναι γνωστό, δεν ταιριάζουν καν με την όλη πολιτεία μου. Οι άγνωστοι και κακόγουστοι σεναριογράφοι, αλλά και εκείνοι που διακινούν τα κατάπτυστα αυτά σενάρια, ελπίζω να με αφήσουν απερίσπαστο στο πνευματικό μου έργο. Και ιδίως στη δουλειά που προωθώ, μαζί με άξιους συνεργάτες, στο πιο σημαντικό διεθνή, μορφωτικό, πολιτιστικό και επιστημονικό οργανισμό, που είναι ταγμένος στα μεγάλα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας. Επιφυλάσσομαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη για την προστασία και την υπεράσπιση της υπόληψής μου και του έργου μου» ανέφερε ο Βασίλης Βασιλικός.

Ένας από τους εκφραστές αυτών των σεναρίων, ήταν ο Τόμας Νάιλς, πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, την περίοδο 1993-1997 ο οποίος όταν είχε ερωτηθεί κάποια στιγμή για τη «17Ν» απάντησε «συγγραφέας των προκηρύξεων είναι γνωστή πολιτιστική προσωπικότητα της Ελλάδας» φωτογραφίζοντας τον Βασιλικό. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε πει πως συγγραφέας των προκηρύξεων και αρχηγός της οργάνωσης ήταν ένας άνθρωπος των γραμμάτων, που στο παρελθόν κατείχε θέση στο δημόσιο και ήταν φίλος με ένα από τα θύματα της 17Ν. Ο Βασιλικός και άνθρωπος των γραμμάτων ήταν, και θέση στο δημόσιο κατείχε (ήταν στην ΕΡΤ3) και προσωπικός φίλους του Παύλου Μπακογιάννη υπήρξε!


Το Fosonline.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα